Austriecii de la Leier se extind în România prin preluarea Siceram

Foto: albertyurolaits / depositphotos.com

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Leier ROM, parte a grupului austriac Leier, preia compania Siceram, specializată în fabricarea cărămizilor, țiglelor și a altor produse din argilă arsă pentru construcții, a anunțat instituția.

„Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat al autorității de concurență.

Leier ROM a fost înființată în anul 2004, iar în toamna anului următor a început construcția unei fabrici pentru produse din beton în comuna Unirea, județul Alba. Unitatea de producție și-a inceput activitatea în iunie 2006, aici fiind fabricate diferite elemente pentru zidărie și cofraj din beton, pavele, borduri și elemente pentru sisteme de canalizare.

În anul 2018, Leier ROM a achiziționat producătorul de cărămizi Brikston Construction Solutions (fosta Ceramica Iași) de la fondul de investiții CEECAT Capital.

Principalul domeniu de activitate al grupului Leier, fondat în 1965, îl constituie industria prefabricatelor din beton simplu și armat, a  cărămizilor și blocurilor ceramice.

German
Citește articolul precedent:
Închide