Grupul austriac Wienerberger, cel mai mare producător de cărămizi la nivel mondial, a ajuns la un acord cu ADM Capital pentru preluarea producătorului de cărămizi  Brikston Construction Solutions, care operează o fabrică în nord-estul României, la Iași.

Portofoliul de produse Brikston include mai mult de 40 de formate diferite de blocuri ceramice pentru zidărie de pereți exteriori și interiori, precum și produse pentru aplicații speciale, de grădină și în exteriorul casei.

Brikston Construction Solutions (fosta Ceramica Iași) are peste 200 de angajați și a încheiat anul 2016 cu venituri de aproximativ 16 milioane euro.

„Intenția de a achiziționa Brikston este o excelentă oportunitate pentru extinderea activității noastre la nivel local, mai ales ținând cont de faptul că Brikston este activă într-o regiune a țării unde noi nu eram încă prezenți cu o unitate de producție. Brikston are o gamă largă de produse, un brand puternic și o cultură organizațională modernă. Compania poate fi integrată rapid în rețeaua existentă de fabrici și completează foarte bine prezența geografică în România, precum și susținerea activității noastre la nivel local”, a declarat Heimo Scheuch, CEO Wienerberger.

Tranzacția, care vizează preluarea a 98,3% din capitalul producătorului de cărămizi din Iași, va fi finalizată după primirea aprobărilor competente privind concurența.

Grupul austriac este prezent în România din 1998, fiind unul dintre producătorii importanți de materiale de construcții din țară. În prezent, Wienerberger funcționează cu patru unități de producție și are aproape 300 de angajați în România.

Wienerberger are aproximativ 200 de fabrici și a raportat anul trecut cu venituri de aproape 3 miliarde de euro.