Baupartner Group donează 500.000 de lei pentru achiziția de echipamente destinate medicilor și cadrelor sanitare

Baupartner Group, prin companiile Bauelemente și Baupartner Construct, se alătură eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19 cu o donație de 500.000 de lei, direcționată pentru achiziția de echipamente destinate medicilor și cadrelor sanitare, prin platforma Donează pentru linia întâi.

Echipamentele vor fi achiziționate sub directa îndrumare a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și distribuite prin Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„Sănătatea oamenilor din linia întâi este cea mai mare prioritate, în aceste momente. Medici, personal medical sau pacienți, cu toții au nevoie acum de un sprijin real. Nu putem sta departe de aceste evenimente și nu putem fi indiferenți față de efortul lor. Este momentul pentru implicare și responsabilitate, dincolo de cuvinte frumoase. Ne alăturăm platformei Donează pentru linia întâi, pentru că întotdeauna am construit cu oameni, pentru oameni. Vrem ca implicarea noastră să fie mai mult decât o simplă donație, vrem să aducem încrederea că știm și putem să fim uniți”, a declarat, într-un comunicat, Michael Dietrich, proprietarul Baupartner Group.

Donează pentru linia întâi este o inițiativă aparținând Băncii Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, dezvoltată cu scopul de a-i susține pe medici și personalul medical, pe jandarmi și polițiști, precum și pe toți cei care luptă direct cu pandemia COVID-19.

Până acum, prin acest program, 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție, au fost donate medicilor din spitale și peste cinci milioane de măști cu trei pliuri au fost distribuite către medici de familie, polițiști, jandarmi sau militari.

Totodată, două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600 au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București.

Acest proiect a reușit să atragă peste 25.500 de oameni, care împreună au donat peste opt milioane de lei.

Baupartner Group este format din companii care activează pe piața românească în domeniul proiectării, construcțiilor imobiliare, al prefabricatelor din beton armat și precomprimat, precum și în zona ecologică.

German
Citește articolul precedent:
Închide