Elke Meier va prelua poziția de Vicepreședinte Executiv Financiar (Chief Financial Officer-CFO) în cadrul Comitetului Executiv al Băncii Comerciale Române, începând cu 1 ianuarie 2018, în locul Adrianei Jankovicova, actualul membru al boardului responsabil cu linia funcțională Financiar, al cărei mandat se încheie la 31 decembrie.

Noul CFO are o carieră de 16 ani în cadrul grupului austriac Erste, proprietarul BCR, cea mai recentă poziție deținută fiind CFO și Director executiv al Erste Group IT International. Meier este un manager cu o vastă experiență și un istoric relevant în gestionarea aspectelor financiare în cadrul unei game largi de entități, cu responsabilități în diverse funcțiuni, precum contabilitate și taxe, planificare și controlling, administrare proprietăți imobiliare, restructurare IT și management proiecte strategice, arată instituția financiară.

„Suntem încântați să îi urăm bun venit doamnei Elke Meier, un manager cu o experiență notabilă și istoric relevant în gestionarea aspectelor financiare ale subsidiarelor strategice din Erste Group. Experiența ei va fi extrem de importantă pentru setarea unei funcții financiare integratoare în cadrul BCR, care să conducă la creșterea pe termen lung a companiei. Așteptăm să transfere aici bune practici și să beneficiem de leadershipul deja demonstrat în zona de transformare și dezvoltare strategică”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Ea este absolventă a Academy of Economics (Academia de Studii Economice) din Viena, Austria, Facultatea de Contabilitate și Audit, urmată de o specializare în management general.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.