Blue Air are un nou CEO. Oana Petrescu a preluat conducerea companiei de la Marius Puiu

Oana Petrescu, noul CEO Blue Air

Oana Petrescu, cu o experiență de aproape trei decenii în finanțe, IT și management comercial, este noul director general al Blue Air, în locul lui Marius Puiu, care a ocupat funcția de CEO interimar al companiei aeriene din septembrie 2018.

„Blue Air are foarte multe oportunități, iar pentru a crește performanțele noastre comerciale și operaționale vom adopta un model de business adaptat pieței actuale, respectiv Low Cost – Low Complexity. Am încredere în echipa de profesioniști a Blue Air și sunt sigură că împreună vom îmbunătăți semnificativ atât comunicarea cu pasagerii noștri, cât și experiența acestora pe aeroport și în zbor”, a declarat noul CEO al companiei.

Oana Petrescu s-a alăturat echipei Blue Air în ianuarie 2018, ca Chief Financial Officer interimar și turnaround manager. Anterior, ea a fost partener de audit, risc advisory și consultanță la Arthur Andersen, Ernst & Young și Deloitte, precum și vicepreședinte executiv al BCR, după privatizare.

„Marius va rămâne în continuare alături de Blue Air și va reveni la cea mai mare pasiune a sa: de a fi în cockpit, si cât mai aproape de pasagerii companiei. El este încrezător în viitorul companiei și în abilitatea noii echipe de a asigura o creștere sustenabilă”, precizează compania, într-un comunicat.

Marius Puiu, acționar al Blue Air din anul 2013, a fost pilot comandant, instructor de zbor, iar în primăvara anului trecut a fost numit Chief Operations Officer în cadrul companiei, având în subordine diviziile Flight Operations, Ground Operations și Control Center Operations.

„A fost o adevărată onoare și plăcere să mă aflu la cârma acestei companii. Blue Air este în cel mai bun moment să continue ascensiunea alături de Oana Petrescu și de noua echipă de management”, a spus el.

Numirea recentă a noului CEO încheie procesul de organizare a echipei de conducere a Blue Air, formată acum din Carsten Schaeffer (Chief Commercial Officer), Dana Popescu (Chief Financial Officer), Cristian Buciu (Chief Operations Officer) și Aurelian Bobei (Chief Technical Officer).

În cei 14 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 26 de milioane de pasageri, dintre care aproape șase milioane în anul 2018. Cu o echipă de 1.300 de angajați, Blue Air operează rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania.

German
Citește articolul precedent:
Vânzările OMV Petrom au crescut cu 11% în primul trimestru

Vânzările OMV Petrom s-au majorat cu 11% în primele trei luni ale acestui an, la 5,4 miliarde lei, iar profitul...

Închide