Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, a anunțat retragerea din funcție a directorului general Gheorghe Răcaru și nominalizarea lui Marius Puiu în poziția de CEO.

Cu o experiență de aproape cinci decenii în domeniul aviației, Gheorghe Răcaru a decis, la vârsta de 70 de ani, să se retragă din funcția executivă. El a preluat managementul Blue Air încă de la înființare, în 2004, și a condus compania până în prezent, cu o pauză în perioada 2009 - 2013.

„Să fiu în fruntea Blue Air a fost pasiunea și o parte a identității mele timp de foarte mulți ani. A fost un privilegiu să conduc această echipă talentată și sunt mândru că am avut oportunitatea să lucrez cu oamenii talentați pe care Blue Air îi are. Decizia de astăzi vine după câteva luni de reflecție. Atât eu, cât și Marius, împărtășim aceeași viziune în ceea ce privește viitorul companiei și am încredere că Blue Air va continua să prospere și de aici înainte”, a declarat Răcaru.

Marius Puiu, noul director general al Blue Air, lucrează în aviație din 1986, când a fost angajat la Tarom ca inginer de zbor. Începând cu anul 1993, s-a dedicat mediului privat, s-a specializat în managementul afacerilor și a condus mai multe companii. În urmă cu zece ani, el s-a alăturat echipei Blue Air ca pilot de Boeing 737, iar din 2013 a devenit unul dintre cei patru acționari ai companiei.

„Este o onoare preluarea acestei funcții și accept cu recunoștință noua responsabilitate. În ultimii ani, am avut ocazia să lucrez alături de domnul Răcaru și sunt pregătit să dau tot ce este mai bun pentru a-i călca pe urme și pentru a conduce compania spre noi orizonturi”, a spus, la rândul său, noul CEO al operatorului de transport aerian.

În ultimii cinci ani, Marius Puiu a fost pilot comandant, a devenit instructor de zbor, iar din primăvara acestui an a fost numit Chief Operations Officer, având în subordine diviziile Flight Operations, Ground Operations și Control Center Operations.

Blue Air și-a început activitatea în decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute, în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania. Compania are 1.400 de angajați, nouă baze operaționale (în București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Larnaca, Liverpool, Torino și Alghero) și operează o flotă de 30 de aeronave Boeing 737.