Bosch a inaugurat noua clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj, după o investiție de 30 mil. euro

Grupul german Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a inaugurat oficial noua clădire de birouri a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, dezvoltată printr-o investiție care s-a ridicat la 30 milioane de euro.

Lucrările de construcție au început în martie 2018 și au fost finalizate în luna februarie a acestui an.

Noua clădire acoperă o suprafață totală construită de 17.500 de metri pătrați, cu peste 10.000 de metri pătrați de spații de birouri moderne, personalizate, concentrate pe zone de lucru interconectate.

Clădirea de birouri de ultimă generație, situată în incinta campusului de software DaVinci Plaza, găzduiește peste 500 din numărul total de aproximativ 800 de angajați ai Centrul de Inginerie din Cluj, relocați din alte clădiri de birouri din localitate.

„Bosch continuă să vadă un potențial considerabil în România, iar inaugurarea noului sediu al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj subliniază angajamentul nostru față de țară. Continuăm să oferim angajaților noștri resurse și facilități care să îi sprijine în îmbunătățirea calității procesului de inovație”, a declarat, într-un comunicat, Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch și reprezentantul Grupului Bosch în România.

La evenimentul de tăiere a panglicii, prezidat de reprezentanții companiei, au participat și autorități locale, parteneri academici, precum și membri ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane.

„Am finalizat această construcție, chiar în centrul orașului Cluj-Napoca, ca parte a campusului de software modern DaVinci Plaza, pentru a evidenția potențialul activităților noastre în regiune. Este un proiect pe care îl datorăm și echipei noastre extrem de motivate și nenumăraților ambasadori și voluntari Bosch. Noua clădire completează, în manieră ideală, birourile și laboratoarele noastre de ultimă generație din Jucu”, a afirmat Dennis Raabe, fostul director al Centrului de Inginerie Bosch Cluj, care a finalizat acest proiect.

Adițional spațiilor de lucru inovatoare, noua clădire oferă diferite facilități, precum parcare subterană, centru medical, zonă de gimnastică și spații personalizate, cum sunt zonele de tip Design Thinking sau Hub-ul de Inginerie. Acestea din urmă vor deservi atât dezvoltarea proiectelor interne Bosch, cât și ca loc de desfășurare pentru evenimente precum hackatoane, concursuri academice sau alte proiecte dedicate studenților.

„Până la 70 de procente din mobilierul existent în spațiile de birouri a fost conceput și personalizat de mici producători locali și afaceri de familie, reiterând astfel sprijinul companiei față de ecosistemul local”, se spune în comunicat.

Locația centrală a noii clădiri ajută la promovarea unei interacțiuni sporite cu comunitatea din Cluj-Napoca, consolidând astfel parteneriatele strategice ale companiei cu autoritățile locale, companiile partenere, clienții și mediul academic local.

În domeniul educației, la Cluj, Bosch dezvoltă, din 2013, parteneriate de lungă durată cu universitățile locale. În prezent, sunt în derulare trei programe de masterat și trei cursuri universitare dezvoltate împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai. În acest context, compania oferă, anual, peste 50 de burse studenților talentați.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acordă o importanță deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă generaţie.

„Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, tinerii ingineri din Cluj dezvoltă produse cu competențe înalte în software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, conectată, Internetul lucrurilor, industria conectată (Industria 4.0) şi vehiculele electrice, sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca”, se mai arată în comunicat.

Grupul german este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România.

German
Citește articolul precedent:
Închide