Grupul german Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a inaugurat a treia hală în cadrul fabricii de componente electronice auto din Cluj, investiția totală în noua unitate de producție ridicându-se la aproximativ 55 milioane euro.

Noua clădire a fost inaugurată oficial joi, 2 septembrie, în prezența reprezentanților autorităților naționale și locale, a Consulatului Germaniei în România, a unităților de învățământ partenere și a reprezentanților companiei. „Sunt încrezător că, odată cu noua hală de producție, vom continua să implementăm soluții de Industrie 4.0, combinate cu învățarea automată și inteligența artificială, pentru a produce componente electronice de complexitate ridicată”, a declarat Hüseyin Özmeral, director general al fabricii Bosch din Cluj.

La fabrica din Cluj, Bosch produce unități de control electronice care sporesc siguranța rutieră și confortul șoferilor, cum ar fi unități pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple, pentru asistență la condus și unități de control electronice pentru eBike.

Investiția totală, de la deschiderea fabricii în 2013, se ridică la peste 465 milioane de euro. „Suntem lideri pe segmentul pe care activăm și mă bucur să spun că fabrica Bosch din Cluj este, de mulți ani, într-o continuă și rapidă dezvoltare. În acest sens, investim constant în extinderea capacității noastre de producție și de logistică, în noi tehnologii și echipamente de ultimă oră, concentrându-ne, în același timp, pe dezvoltarea angajaților noștri”, a declarat Monica Constantinescu, directorul comercial al fabricii Bosch din Cluj.

În fabrica din Cluj lucrează în prezent peste 3.100 de angajați și se preconizează că acest număr va crește.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani și are aproximativ 8.160 de angajați în cinci entități. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piața din România.