Adrian Mînzat, director de vânzări și logistică al producătorului de materiale de zidărie Brikston, parte a grupului austriac Leier, va prelua la 1 aprilie funcția de director general, în locul lui Iulian Mangalagiu, care a condus compania ieșeană în ultimii 11 ani.

„Ciclul de dezvoltare din ultimii 11 ani al companiei Brikston sub coordonarea celor două fonduri de investiții, Advent International și CEECAT, s-a încununat cu succes, odată cu preluarea pachetului majoritar de acțiuni de către Leier Group, o companie de familie, austriacă. Brikston a avut în anul 2018 cele mai bune rezultate financiare din ultimii 50 ani. Este momentul să las pe altcineva să conducă noua etapă de dezvoltare a companiei”, a spus Iulian Mangalagiu.

Noul director general al Brikston Construction Solutions (fosta Ceramica Iași), Adrian Mînzat, va continua strategia de dezvoltare a companiei împreună cu noul acționar.

„Mulțumesc tuturor celor care și-au adus contribuția ca Brikston să fie astăzi o companie solidă pe piața materialelor de construcții. Suntem onorați de încrederea ce ne-a acordat-o noul proprietar și avem credința că împreună vom reuși adaptarea la valorile și tradiția familiei Leier. Accesul la resursele și experiența grupului Leier precum și încrederea mea în performanța echipei Brikston, pot conduce la o nouă etapă de dezvoltare”, a spus Adrian Mînzat.

Compania din Iași, unde lucrează peste 210 de angajați, a împlinit o jumătate de secol de activitate pe piața românească a materialelor de zidărie și finisaje, din care ultimii zece ani sub brandul Brikston.

Grupul austriac Leier, activ în domeniul producției de materiale de construcții, cel imobiliar, al construcțiilor, utilajelor și matrițelor, precum și pe segmentul distribuției de automobile, a preluat Brikston de la fondul de investiții CEECAT Capital, tranzacția fiind anunțată la finele anului trecut.

Brikston a înregistrat în anul 2018 o cifră de afaceri de peste 20 milioane euro.