Producătorul de aparate electrocasnice BSH Hausgeräte, parte a grupului german Bosch, a achiziționat un teren de 40 de hectare în Simeria (județul Hunedoara) pentru construcția unei fabrici de mașini de spălat, valoarea totală a investiției ridicându-se la aproximativ 110 milioane euro.

Lucrările de construcție a halei de producție, a unui centru logistic și a clădirilor administrative urmează să înceapă în acest an, fabricarea mașinilor de spălat în respectiva locație urmând să înceapă în 2020.

Fabrica va avea, începând cu 2022, o capacitate de producție anuală de peste un milion de mașini de spălat, produsele fiind destinate pentru piața europeană.

„În ultimele luni am căutat intens o locație potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiții ideale pentru producerea mașinilor de spălat moderne precum și logistica necesară. Vom crea peste 700 de locuri de muncă acolo în următorii ani. Scopul nostru este de a produce aparate de uz casnic adaptate nevoilor consumatorilor și de a face viața de zi cu zi mai ușoară pentru oameni. Pentru aceasta avem nevoie de site-uri de producție și de centre logistice de primă clasă”, spune Mihai Voicila, directorul general al filialei BSH din România.

Subsidiara BSH din România a fost înființată în 1999 și comercializează pe piața locală aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff și Zelmer. Gama de produse include frigidere, mașini de gătit, mașini de spălat, uscătoare, mașini de spălat vase, aspiratoare, roboți de bucătărie și mașini de cafea.

BSH Hausgeräte este unul dintre cei mai importanți producători de aparate electrocasnice din lume, cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 si peste 61.800 de angajați. BSH produce în aproximativ 40 de fabrici și este reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de țări.