BusinessMark și Deloitte România prezintă evenimentul “2019 din perspectivă vamală”

BusinessMark și Deloitte România au plăcerea de a vă invita la conferința “2019 din perspectivă vamalăce va avea loc luni, 5 noiembrie 2018, la Hotel InterContiental.

Specialiștii ce se vor alătura acestui eveniment vor fi:

  • MIHAI PETRE – Senior Manager, Servicii de Consultanță Vamală, Deloitte România;
  • DANIELA NEAGOE – Manager, Servicii de Consultanță Vamală, Deloitte România;
  • COSMIN DINCĂ – Senior, Servicii de Consultanță Vamală, Deloitte România;
  • ANCA MANEA – Senior, Servicii de Consultanță Vamală, Deloitte România.

 

Temele abordate de specialiști se vor concentra pe următoarele puncte esențiale: Brexit (o parte dintre teme fiind: comerțul UE-Marea Britanie în prezent vs. după 31 martie 2019, taxe vamale în comerțul Marea Britanie vs. UE), măsuri de salvgardare împotriva importurilor în UE de oțel (produse ce se supun măsurilor și țările vizate, procedura de implementare la nivelul UE), sistemul REX (introducere in sistemul REX, condiții de înregistrare, auto-certificarea originii mărfurilor etc.), proceduri simplificate de vămuire (procedura de tip “D”), noua definiție a exportatorului aplicabilă de la 30 iulie 2018 (cine poate acționa ca exportator? ; impactul asupra tranzacțiilor în lanț din perspectiva TVA), formularul de autoevaluare ANCEX (alternativa la negația ANCEX în cazul exportului de produse cu dubla utilizare), garanții vamale (garanția globală – autorizație obligatorie pentru regimurile speciale).

„2019 va debuta cu toata forța din perspectivă vamală. În ianuarie, dovezile de origine „Form A” vor fi înlocuite cu „autocertificarea originii mărfurilor” (sistemul REX).  În februarie, cel mai probabil, vom avea o taxă suplimentară de 25% la importul de produse din oțel.  În martie va avea loc operațiunea Brexit, toate tranzacțiile intracomunitare din România (din UE de fapt) către Marea Britanie vor deveni exporturi, respectiv importuri.  Mai precis, acolo unde un simplu CMR era suficient pentru a documenta o tranzacție intracomunitară, din aprilie 2019, e nevoie de implicarea biroului vamal, procesarea unei declarații vamale de import/export pentru tranzacțiile cu Marea Britanie“ – MIHAI PETRE – Senior Manager, Servicii de Consultanță Vamală, Deloitte România.

Despre toate acestea și multe altele vom discuta pe larg în cadrul conferinței de vamă și comerț internațional „2019 DIN PERSPECTIVĂ VAMALĂ” ce va avea loc pe 5 noiembrie în București, Hotel Intercontinental.

Înscrierea la evenimentul “2019 din perspectivă vamală” se poate face online, pe site-ul BusinessMark – link, unde puteți regăsi, totodată, mai multe detalii despre eveniment (modalitate de înscriere, structură, program, speakeri etc).

Evenimentul este adresat directorilor generali, directorilor financiari, directorilor logistică, directorilor comerciali, directorilor import-export.

 2019 din perspectivă vamală” este un eveniment organizat de BusinessMark și Deloitte România.

Radio-ul oficial al evenimentului: Europa FM.

Parteneri media: AGERPRES, Business24, Ziare.com, Curierul Național, Financial Market, Financiarul.ro, RBE Connect, PR Box, New Money, IQ ADS, SMARK, DeBizz, Jurnalul de Afaceri, Portal Management, Administratie.ro, Global Manager, Gazeta de stiri, Spatiul Construit, PRWave, FEMEI IN AFACERI, 1asig.ro, MoneyBuzz, Monitorul de Făgăraș, Matek, Social Media Romania, InTurda Media, InfoOradea, Ziarul Clujean, aktual24.ro.

Despre BusinessMark

BusinessMark este o companie de organizare evenimente business ce îşi propune să ofere mediului de afaceri românesc un spaţiu profesionist de discuţii şi networking. Combinând  metode de comunicare şi business matchmaking, BusinessMark  oferă clienţilor săi  modele de dezvoltare complexe, conectându-i în mod direct cu mediul de afaceri şi creând oportunităţi de parteneriat strategic.

Despre Deloitte

Deloitte este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale care oferă clienților o gamă completă de servicii integrate de consultanță.

Am dezvoltat o strategie solidă, la bază căreia se află o gamă diversificată de servicii profesionale furnizate clienților și un număr considerabil de industrii deservite în întreaga țară.

Punem la dispoziția clienților noștri resurse internaționale și priceperea locală pentru a-i ajuta să exceleze indiferent de locul în care aceștia își desfășoară activitatea.

Diversitatea este parte integrantă a identității noastre.

German
Citește articolul precedent:
Marco Eichhorn revine în grupul Radisson și preia conducerea a două hoteluri din București

Radisson Hotel Group, unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din lume, a anunțat numirea lui Marco Eichhorn în funcția...

Închide