Dezvoltatorul imobiliar austriac CA IMMO a încheiat anul trecut tranzacții de închiriere pentru o suprafață totală de 30.000 mp în București, însemnând 30% din volumul portofoliului local.

Acordurile realizate în 2017 includ noul contract de închiriere semnat cu Bitdefender în Orhideea Towers (9.300 mp, cu livrare în acest an) și extinderea contractului de închiriere Orange România în Europe House (9.380 mp).

„În 2017, piața de birouri în București a înregistrat o dinamică deosebită, reflectată și în rezultatele noastre din portofoliul local. Începutul acestui an stă sub semnul unei cereri puternice din partea clienților, deja se întrevăd perspective pozitive pentru menținerea climatului sustenabil de business în 2018. Cu o rată de ocupare de circa 94% în cele cinci proiecte de birouri aparținând lui CA Immo în România, rămânem în continuare dedicați clienților noștri și ne preocupăm permanent de relația de colaborare cu aceștia în sensul asigurării condițiilor optime de activitate. Realizarea proiectului Orhideea Towers, programat pentru livrare în 2018, aduce o contribuție semnificativă la creșterea portofoliului de clienți premium (contract nou cu Bitdefender), dar ne și oferă soluții pentru planurile de expansiune ale chiriașilor existenți (Misys, chiriaș actual în Riverplace)”, a declarat Marian Roman, Managing Director al CA Immo România.

La nivel de grup, CA IMMO a închiriat anul trecut o suprafață totală de aproximativ 255.000 mp în zece țări, din care contractele de pre-închiriere semnate în cadrul proiectelor în dezvoltare au însemnat 14% (circa 35.200 mp).

Luând în calcul suprafața portofoliului global (1,4 milioane mp), contractele de închiriere semnate în 2017 în clădirile existente au reprezentat circa 16%. Din totalul activitităților de leasing desfășurate, contractele noi înseamnă 47%, iar restul sunt reprezentate de extinderi ale acordurilor de închiriere existente în portofoliu. Totodată, 95% din suprafețele tranzacționate sunt spații de birouri.

Patrimoniul investițional al CA Immo se ridică la aproximativ 3,4 miliarde de euro, iar valoarea clădirilor din Romania este de 293 milioane euro, reprezentând 7% din total.