Grupul german Continental a anunțat numirea lui Carlos Bernabé în funcția de director general al fabricii de anvelope din Timișoara, începând cu 1 februarie 2020.

Noul manager al fabricii din Timișoara lucrează în cadrul Continental de circa 40 de ani. Absolvent de Inginerie Mecanică și cu un master în Managementul Calității în Franța, el are vaste cunoștințe și o expertiză consistentă în piețele globale, lucrând de 25 de ani în diverse poziții de management.

Înaintea acestei poziții de conducere, Bernabé a ocupat funcția de director general al fabricii de anvelope din Alor Setar, Malaezia, pentru o perioadă de trei ani, iar  anterior a fost director de producție al fabricii de anvelope din Timișoara.

Bernabé a mai lucrat în cadrul Continental China în Shanghai, unde a condus timp de patru ani domeniile de producție și calitate ale grupului pentru zona APAC. În plus, a mai deținut diverse poziții de management în țări precum Portugalia, Brazilia, India și Franța.

„Mă simt foarte privilegiat să revin în Timișoara și să iau parte la dezvoltarea continuă a fabricii noastre aici. Am fost impresionat de evoluția echipei și sunt convins că vom continua să ne dezvoltăm eficient și să producem cele mai calitative anvelope. Vom continua să fim în prim-planul schimbărilor și inovațiilor din industria automotive”, a declarat, într-un comunicat, Carlos Bernabé.

În cei aproape 20 de ani de activitate, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat către clienții săi la nivel global peste 240 milioane de anvelope. Continental produce în capitala Banatului o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, incluzând anvelope de înaltă performanță (UHP - Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

Grupul german Continental, dezvoltator de tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora, a fost fondat în anul 1871. Continental a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 44,4 miliarde de euro și are în prezent peste 240.000 de angajați în 60 de țări și piețe.

În perioada 1999 - 2018, Continental a investit circa 1,6 miliarde euro în activităţile din România, unde este prezent cu toate cele 5 divizii.