Compania de consultanță imobiliară CBRE a fost desemnată de către dezvoltatorul Skanska să asigure servicii de property management pentru clădirile de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3, amplasate în zona de centru-vest a Bucureștiului.

Cele două proiecte totalizează 38.000 mp și cresc portofoliul administrat de CBRE în România la aproximativ 840.000 mp de spații de birouri și centre comerciale, consolidând poziția companiei de lider pe segmentul de property management.

Clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3  au printre chiriași companii de top din domeniile financiar, IT și leisure, precum  Société Générale, Microsoft și World Class. Campus 6.3 a fost livrată în luna octombrie a acestui an, iar Campus 6.2 urmează să fie livrată în primul trimestru din 2021.

„Standardele ridicate care definesc proiectele din portofoliul Skanska și sunt un etalon în industrie stau la baza Campus 6.2 și 6.3. Pentru noi, confortul utilizatorilor clădirilor și siguranța lor sunt prioritare, iar o recunoaștere a eforturilor noastre în această direcție o reprezintă precertificarea WELL Silver pentru Campus 6.2 și 6.3 și totodată certificarea lor cu WELL Health-Safety Rating, care este în curs – ambele fiind premiere în România. CBRE, care mai administrează și alte clădiri livrate de noi, a demonstrat că împărtășește aceste valori, drept urmare pasul făcut astăzi este unul natural. Continuăm, împreună cu partenerii și clienții noștri, să susținem activ crearea și dezvoltarea de comunități durabile, adaptate la noua realitate”, a declarat, într-un comunicat, Anne-Marie Diaconu, Leasing & Asset Director Skanska Property România.

Alături de cele două clădiri menționate, din proiectul Campus 6 face parte și clădirea Campus 6.1, finalizată și administrată, de asemenea, de CBRE. La finalizare, complexul Campus 6 va cuprinde patru clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de peste 81.000 mp.

„Am observat în ultimele luni cât de importantă este comunitatea din care facem parte, toate studiile demonstrând că lipsa socializării între colegii este principalul aspect care ne lipsește atunci când lucrăm de acasă. Angajații au așteptări tot mai mari legate de biroul în care lucrează, de la măsurile de sănătate și siguranță până la atmosfera creată în clădiri. Încrederea acordată de Skanska ne motivează să continuăm dezvoltarea comunității din cadrul proiectului Campus 6, care devine treptat o destinație pentru peste 5.000 de oameni”, a spus Valeriu Toma, Deputy Head of Property Management, CBRE România.

În calitate de lider pe piața administrării spațiilor de birouri, CBRE continuă implementarea celor mai înalte standarde de siguranță astfel încât să asigure un climat optim pentru reîntoarcerea oamenilor la birou. Printre aceste măsuri se numără redefinirea zonelor comune și deservirea acestora prin crearea de coridoare de circulație libere, măsuri specifice de sănătate și siguranță, cum ar fi filtre UV, huse pentru mânerele ușilor, protecții pentru butoanele din lifturi, operațiuni HVAC (climatizare) și ventilație naturală.

În România, departamentul de administrare a proprietăților al CBRE a fost înființat la finele anului 2013, iar în prezent totalizează aproximativ 840.000 mp desfășurați în 8 orașe importante, printre care se numără clădirile de birouri Campus 6.1, Timpuri Noi Square, AFI Victoriei Plaza (anterior Aviatorilor 8), AFI Park Floreasca (anterior Floreasca Business Park), AFI Lakeview, Green Gate, Victoria Park, ONE Tower și centre comerciale precum Sun Plaza București, VIVO! Cluj-Napoca, VIVO! Constanța, Shopping City Suceava.

În afara departamentului din România, CBRE se bazează pe sprijinul a numeroși specialiști în administrarea proprietăților din filialele companiei situate în regiunea Europei Centrale și de Est.

În prezent, CBRE administrează la nivelul Europei Centrale și de Est o suprafață totală de 7,5 milioane de metri pătrați de spații de birouri, centre comerciale și spații industriale.

Skanska este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare și construcții din Europa. În afara țărilor nordice, compania derulează activități în construcția de clădiri și construcții civile în Polonia, Cehia, Slovacia și Regatul Unit.