Compania de consultanță imobiliară CBRE a preluat administrarea celor trei clădiri de birouri ale NEPI Rockcastle din București, respectiv Floreasca Business Park, The Lakeview și Aviatorilor 8 (fostă Victoriei Office), cu o suprafață totală închiriabilă de 70.580 metri pătrați, fondul sud-african de investiții externalizându-și astfel în premieră serviciile de administrare a proprietății. 

Prin încheierea acestui acord, CBRE își majorează portofoliul local de administrare a proprietăților la 770.000 mp, din care 410.000 mp sunt birouri și 360.000 mp reprezintă spații comerciale.

Dezvoltorul NEPI deține în România clădiri de birouri situate în București, Cluj-Napoca și Timișoara.

„Cele trei proprietăți administrate de CBRE sunt proiecte importante pe piața imobiliară bucureșteană: Floreasca Business Park are 36.470 mp și se află pe Calea Floreasca, The Lakeview are 25.907 mp și este situat pe Bd. Barbu Văcărescu, iar Aviatorilor 8 ocupă 8.203 mp și are o poziție cheie, în Piața Victoriei chiar lângă clădirea Guvernului României. Portofoliul de clienți din clădirile de birouri deținute de NEPI Rockcastle include nume importante: de la General Electric și Huawei, până la Wipro, Fitbit, L’Oreal, Sandoz, Holcim, Goodyear, DHL și PricewaterhouseCoopers”, se arată într-un comunicat al CBRE.

Compania de consultanță imobiliară și-a mutat recent birourile în Aviatorilor 8, una dintre cele mai moderne clădiri din zona CBD a capitalei (zona Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle). Amenajarea noului sediu, cu o suprafață de aproape 1.000 mp, a fost realizată de compania Morphoza, specializată în servicii de Design, Build & Furnish.

„CBRE și NEPI Rockcastle au deja un parteneriat strategic început în 2015, când ne-am ocupat de închirierea proiectului City Business Centre, în Timișoara. Faptul că NEPI Rockcastle a avut încredere în noi și a decis să-și externalizeze pentru prima dată serviciile de administrare pentru clădirile sale de birouri către CBRE este o dovadă a colaborării foarte bune dintre companiile noastre și a angajamentului echipei noastre de a asigura servicii de cel mai înalt nivel, pentru aceste trei clădiri spectaculoase. Cele trei proprietăți cuprinse în acordul dintre CBRE și NEPI Rockcastle sunt într-adevăr clădiri-reper pentru piața locală de birouri și au contracte de închiriere cu companii importante, locale și internaționale. Suntem convinși că, folosind strategiile și tacticile potrivite de administrare a proprietăților, valoarea de piață a acestor clădiri va crește”, a declarat Luiza Moraru, MRICS, Coordonator al Diviziei de administrare a proprietăților imobiliare a CBRE pentru regiunea Europei Centrale și de Est.

NEPI Rockcastle este cel mai mare proprietar și administrator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, prezent în nouă țări din regiune și cu un portofoliu investițional de peste 5,9 miliarde euro. Dezvoltatorul imobiliar deține și administrează 51 de proprietăți de spații comerciale (excluzând asocierile de tip joint-venture), cu un trafic de 307 milioane de vizite în 2018.

„Temelia unei relații solide de afaceri vine din cunoașterea partenerului și a calității pe care acesta o oferă. CBRE este cel mai mare consultant imobiliar global, iar noi am avut posibilitatea de a vedea cum lucrează pe mai multe segmente de piață. I-am ales pentru externalizarea serviciilor de administrare a proprietăților aflate în portofoliul nostru din București, pentru că avem încredere deplină că vor coordona perfect toate operațiunile ce țin de buna funcționare a clădirilor, adăugând-le astfel valoare”, a spus, la rândul său, Marius Barbu, Asset Director al NEPI Rockcastle.

Departamentul local de administrare a proprietăților al CBRE a fost fondat la sfârșitul lui 2013, sub conducerea Luizei Moraru. În prezent, aici lucrează 109 oameni, care administrează un portofoliu de 770.000 mp situați în 27 de proprietăți de retail și birouri, cu un număr de 1.700 de chiriași.

Alți clienți ai CBRE pe segmentul de administrare a proprietăților sunt S Immo, IMMOFINANZ, CPI, CA Immo, Green Gate și Vastint.

Printre proprietățile administrate de CBRE se numără Sun Plaza București, cele patru centre VIVO! situate în Baia Mare, Cluj-Napoca, Constanța și Pitești, Felicia Shopping Center din Iași, parcul comercial Family Center din Botoșani, ansamblul de birouri Timpuri Noi Square din București, Green Gate sau Campus 6.

CBRE Group, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2017. În România, CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, servicii de Design and Build, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare.