Dezvoltatorul imobiliar Ceetrus a lansat Cartier Hub, primul hub comunitar din România aflat într-un centru comercial, investiția pentru amenajarea și dotările spațiului ridicându-se la 170.000 de euro.

Amplasat în centrul comercial Drumul Taberelor, pe o suprafață de 317 metri pătrați, hub-ul are scopul de a servi drept platformă de activare a comunității locale.

Proiectului Cartier Hub s-a alăturat un partener recunoscut pentru experiența în crearea unui ecosistem în care membrii comunității să crească prin interacțiuni, să învețe, să colaboreze și să dezvolte proiecte împreună – NOD Makerspace. NOD este operatorul care a preluat administrarea și animarea acestui spațiu, iar biroul său partener Wolfhouse a fost implicat în proiect pentru a realiza conceptul și amenajarea spațiului comunitar.

„Cartier Hub din Drumul Taberelor este un spațiu pus la dispoziția comunității din cartier, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor oamenilor. Rolul spațiului este acela de catalizator al vieții urbane a cartierului, prin aducerea laolaltă a diverselor grupuri sociale și de cooperare, cu scopul îmbunătățirii calității vieții din cartier. Oricine poate folosi spațiul dacă dorește să susțină activități non-profit. Aici se vor organiza ateliere educative și de dezvoltare personală, destinate copiilor, adulților și seniorilor, cursuri de educație civică, artă, reciclare, etc”, arată dezvoltatorul.

Primele organizații care se vor bucura de spațiu vor fi ROBOTescu, Eematico, Matka, Ruxandra balet studio, Banometru, Micile Vedete, Origamic, Wunderdesign, Funky citizen.

„Prin Cartier Hub ne dorim să oferim locuitorilor din cartier un spațiu de exprimare, un loc construit ca răspuns la nevoile lor. Spațiul este locul care îi aduce pe oameni împreună şi îi ajută să creeze legături cu cei din jur. Noi la Ceetrus credem că o societate care creează legături între oameni, construiește un viitor mai bun pentru toți", a declarat Raluca Crișan, Country Leader  Ceetrus România.

Fondat în 1976, Ceetrus este un dezvoltator imobiliar global, cunoscut până în iunie 2018 sub numele de Immochan. Dezvoltatorul imobiliar de proiecte mixte este prezent în România din ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, Ceetrus și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden, în parteneriat cu Kasper Development și office, prin Coresi Business Park, în parteneriat cu Ascenta Management.