Grupul Lasselsberger Ceramics România, producătorul plăcilor ceramice marca CESAROM, format din companiile SANEX S.A. și LASSELSBERGER S.A., a înregistrat în 2020 o creștere a cifrei de afaceri de aproximativ 10% și o dublare a profitului, comparativ cu anul precedent.

Pentru anul în curs, Lasselsberger Ceramics România estimează o creștere a cifrei de afaceri cel puțin egală cu cea din 2020.

Potrivit reprezentanților companiei, volumul de gresie și faianță comercializat în 2020 s-a ridicat la aproximativ 8 milioane de metri pătrați, în creștere cu 4% față de anul 2019.

În 2021, producătorul de plăci ceramice vrea să continue investițiile în liniile de fabricație ale fabricii SANEX din Cluj-Napoca, având planificat un buget de investiții de peste 2 milioane euro. Proiectele vizează creșterea calității produselor, eficientizarea activității logistice în interiorul fabricii și diminuarea consumului de energie.

„Suntem încrezători că anul 2021 ne va aduce rezultate mai bune decât anul trecut, cererea pentru produsele CESAROM fiind pe un trend crescător. Tot mai mulți clienți se conving de faptul că plăcile ceramice produse în România sunt de cele mai multe ori superioare calitativ celor din import, pentru categoriile respective de preț. Această majorare va fi susținută și de expansiunea construcțiilor noi în principalele orașe din țară, dar și de creșterea interesului pentru renovări după perioada de pandemie”, a declarat Petrișor Grindeanu, Director General al Lasselsberger Ceramics România.

CESAROM, lider al pieţei locale de gresie şi faianţă, este unul dintre brandurile cu tradiţie din România, având o istorie de aproape 60 de ani. Fabrica Sanex din Cluj-Napoca a devenit, în 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger.