Cineplexx Romania, subsidiara locală a grupului austriac Cineplexx International, unul dintre cei mai mari operatori de cinematografe din Europa Centrală și de Est, continuă extinderea și consolidarea pe piața locală de entertainment și preia cinematograful multiplex din Iris Titan Shopping Center, din București.

Multiplexul, operat anterior de Cine Globe, dispune de șapte săli de cinema, cu o capacitate totală de 950 de locuri.

Noul cinematograf va fi redenumit Cineplexx Titan, urmând să fie inaugurat la jumătatea lunii august, a anunțat Cineplexx.

„În următorii doi ani, strategia Cineplexx Romania vizează deschiderea mai multor unități din București și din alte orașe mari din țară. Astfel, până la începutul anului viitor, compania va mai inaugura trei cinematografe, în Satu Mare, Sibiu și Târgu Mureș”, se arată într-un comunicat al companiei.

Operatorul a intrat pe piața locală în acest an, prin preluarea Grand Cinema & More din cadrul Băneasa Shopping City, unde investițiile vor continua în viitorul apropiat.

Cineplexx este unul dintre cei mai importanți operatori de cinematografe din Europa Centrală și de Est, cu o experiență de peste 50 de ani în industrie. Compania operează 49 de multiplexuri și șase cinematografe tradiționale, în 12 țări: Austria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Albania, Macedonia de Nord, Grecia, Italia și România.

Extinderea la nivel internațional a început în 2009, prin achiziția unui multiplex în Bolzano, Tirolul de Sud, Italia. Cea mai recentă achiziție a avut loc în luna iunie a acestui an, când Cineplexx International a intrat pe piața din România prin preluarea cinematografului de 2.700 locuri din Băneasa Shopping City.