Concurența analizează preluarea Arcon Membrane de către Sika

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Sika Romania, parte a grupului elvețian Sika, preia compania Arcon Membrane, specializată în domeniul materialelor de hidroizolare.

„Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat al instituției.

Tranzacția a fost anunțată de Sika România la finele anului trecut. Grupul Sika desfăşoară activităţi în domeniul producerii de materiale de construcţii (beton, sisteme de hidroizolaţii, sisteme de acoperire, sisteme de pardoseli, sisteme de lipire şi etanşare, retehnologizări etc.).

Elvețienii sunt prezenți în România din anul 2002 şi dispun de două facilităţi de producţie pe plan local, în Braşov şi în Cluj, precum şi de o reţea naţională de logistică, constând în depozite şi forţă de vânzări.

Arcon Membrane are un portofoliu care acoperă, în principal, segmentul membranelor bituminoase de hidroizolare în rulouri. Activitatea Arcon Membrane SRL include şi comercializarea masticurilor bituminoase, primerelor bituminoase, a mortarelor şi adezivilor, respectiv a polistirenului expandat.

German
Citește articolul precedent:
ANSAMBLUL MIXT OPENVILLE GĂZDUIEŞTE CENTRUL DIN TIMIŞOARA AL COMPANIEI MICROSOFT ROMÂNIA

De la începutul acestui an, în clădirea United Business Center 1 (UBC 1) din ansamblul Openville funcţionează centrul din Timişoara...

Închide