Concurența a autorizat preluarea Buse Gaz de către grupul german Messer

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea companiei Buse Gaz de către grupul german Messer, prin intermediul subsidiarelor Messer România Gaz și Messer Belgium NV.

Messer este un grup de societăţi active la nivel mondial în domeniul producţiei şi distribuţiei de gaze industriale, medicinale şi speciale, precum şi în domeniul serviciilor conexe acestor produse. În România, grupul german este activ în sectorul gazelor industriale şi medicinale.

Buse Gaz este o companie activă în sectorul gazelor industriale, în special pe pieţele de livrare a gazelor industriale în butelii şi vrac.

„Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, arată instituția, într-un comunicat.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

German
Citește articolul precedent:
logo coalitie
Reprezentanții mediului privat: Activitatea Companiilor Municipale din București distorsionează grav mediul concurențial

Coaliția pentru Dezvoltarea României, una dintre cele mai importante inițiative ale mediului de afaceri din România, care reunește peste 25...

Închide