Concurența a autorizat preluarea Macon de către nemții de la Xella

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Xella RO, parte a grupului german Xella, a preluat firmele Macon, Simcom Var, Simbeton şi Simterac de la compania de private equity Enterprise Investors.

Xella RO, Macon şi Simbeton au ca activitate principală fabricarea produselor din beton pentru construcţii. Simcor Var este producător de var şi ipsos, iar Simterac realizează elemente ceramice pentru sobe și șeminee.

Grupul Xella activează în domeniul materialelor de construcții, având sediul în Duisburg, Germania. La nivel internaţional, activitatea Xella este organizată în jurul a trei divizii de afaceri: materiale de construcții, sisteme de placări și izolații.

„Autoritatea de Concurență a analizat această operațiune și a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante”, se arată într-un comunicat al instituției.

Grupul german Xella, care deține 97 de fabrici în 20 de țări, a deschis în anul 2010, la Ploiești, o unitate de producție de blocuri de zidărie tip BCA, în urma unei investiții greenfield de 32 milioane de euro.

Grupul Macon, cu o istorie de peste 50 de ani, este unul dintre cei mai mari jucători activi pe piața locală a materialelor de construcții.

German
Citește articolul precedent:
DocProcess se extinde pe piața din Franța și estimează afaceri mai mari cu 60% în acest an

DocProcess, furnizor de servicii pentru digitalizarea și automatizarea proceselor operaționale, deținut de familia Apolozan, a deschis un centru de cercetare...

Închide