Consiliul Concurenței analizează preluarea Stera Chemicals de către elvețienii de la Omya

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Omya (Schweiz) AG şi Tunica AG, ambele din Elveţia, preiau distribuitorul de produse chimice Stera Chemicals.

Omya (Schweiz) AG şi Tunica AG fac parte din grupul Omya, cu sediul în Elveţia, şi sunt active în producţia şi comercializarea de minerale industriale, mai precis de carbonat de calciu şi dolomită şi în distribuţia de produse chimice de specialitate.

Grupul Omya este prezent pe piaţa din România prin Omya Calcita, companie implicată, în principal, în producţia de carbonat de calciu.

Stera Chemicals este distribuitor de produse chimice utilizate ca materii prime în sectoarele: cauciucului şi maselor plastice, vopselurilor şi produselor de acoperire, cosmeticelor şi detergenţilor, alimentar, pigmenţilor şi construcţiilor, petrolului şi gazelor şi cel al cernelurilor şi adezivilor.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei, această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

„Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, arată instituția.

German
Citește articolul precedent:
Primul magazin monobrand TAG Heuer din Sud-Estul Europei, deschis de Cellini în Băneasa Shopping City

Cellini, cea mai veche rețea locală de magazine de bijuterii și ceasuri, în calitate de partener oficial TAG Heuer în...

Închide