Consiliul Concurenței a aprobat înființarea companiei Romanian Military Vehicle Systems

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care Compania Naţională Romarm SA – Filiala Societatea Uzina Automecanică Moreni SA (UAM) şi germanii de la Rheinmetall Landsysteme înfiinţează compania Romanian Military Vehicle Systems SA.

Fiecare acţionar urmează să deţină 50% din capitalul social al companiei nou înfiinţate, obiectivul acesteia constând în dezvoltarea, fabricarea şi dotarea armatei române cu transportorul blindat pentru trupe 8×8 „Agilis”.

„Anterior, Autoritatea de Concurenţă a aprobat cererea celor două companii de derogare de la prevederile Legii Concurenţei, având în vedere că riscul de a fi afectată concurenţa este redus. Conform Legii Concurenţei, o concentrare economică nu poate fi pusă în aplicare înainte de a fi declarată compatibilă cu un mediu concurenţial normal, printr-o decizie adoptată de Consiliul Concurenţei. În cazuri excepţionale, Autoritatea de Concurenţă poate emite, la cerere, o decizie de derogare de la această interdicţie dacă solicitarea este motivate”, precizează instituția.

UAM are ca obiect principal de activitate fabricarea vehiculelor militare de luptă, însă în ultimii ani a desfăşurat exclusiv activităţi de prestări servicii de mentenanţă şi livrare de piese de schimb către Ministerul Apărării Naţionale, precum şi o serie de servicii de producție industrială civilă, respectiv structuri metalice sudate.

Rheinmetall Landsysteme, parte a grupului german Rheinmetall, este specializată în producţia de vehicule blindate şi servicii conexe, precum asistenţă logistică, furnizare piese de schimb, mentenanţă. Grupul german de tehnologie integrată este activ în industria automotive, cea electronică şi cea a apărării.

German
Citește articolul precedent:
British American Tabacco extinde distribuția produsului glo în șapte orașe din România

British American Tobacco (BAT) România a anunțat extinderea rețelei de distribuție glo™, cel mai nou produs al companiei, care încălzește...

Închide