Constructorul austriac PORR, antreprenor general al proiectului imobiliar Vox Vertical Village din Timișoara

Compania PORR Construct, deținută de grupul austriac PORR, va fi antreprenorul general al proiectului rezidențial Vox Vertical Village, dezvoltat în Timișoara de către Vox Property Group, printr-o investiție de 14 milioane de euro.

Vox Vertical Village va fi livrat pe piață la finalul anului viitor, PORR urmând să realizeze atât fundația, cât și lucrările de suprastructură, potrivit informațiilor transmise de dezvoltator.

Proiectul va reuni 120 de locuințe într-o clădire cu zece niveluri și va presupune dezvoltarea unei „păduri pe verticală”, peste 1.000 de arbuști și diferite plante urmând a fi plantați atât în interiorul proiectului, cât și pe terasele locuințelor. Astfel, peste o treime din suprafața construită a Vox Vertical Village va fi reprezentată de către spații verzi și terase.

„După ce am alocat proiectării o perioadă de peste un an pentru a realiza un proiect unic în Timișoara și la nivel național, am desemnat ca antreprenor general una dintre cele mai mari companii de construcții active în România. Vox Verticall Village este un proiect rezidențial unic la nivel național, un oraș pe verticală, cu spații comune ample, numeroase spații verzi și finsaje de top”, a declarat Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group.

Vox Vertical Village va pune la dispoziția viitorilor locatari mai multe facilități, printre care un atrium cu un grad ridicat de iluminare naturală, o piscină exterioară, o zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată. Proiectul va dispune și de o parcare subterană și supraterană compusă dintr-un total de 138 de locuri de parcare – 94 în subteran și 44 la nivelul solului.

PORR Construct are în derulare în România mai multe proiecte de mari dimensiuni, printre care proiectele de birouri Orhideea Towers și Bucharest Business Garden din București.

„Business Garden Bucharest, care însumează 43.000 de metri pătrați închiriabili, este un ansamblu de  trei clădiri  ridicate concomitent. Ansamblul prevede edificarea de spații de birouri clasa A și de zone comerciale la parterul clădirilor, cu acces facil prin multiple mijloace de transport. Spațiile verzi vor ocupa 30% din teren. Între clădiri va fi amenajată o grădină interioară spațioasă. Punerea în funcțiune a clădirilor este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018. Orhideea Towers este un complex sustenabil, care va oferi spații generoase pentru birouri, precum și spații adiacente beneficiind de o maximă flexibilitate în funcție de nevoile chiriașilor. Ansamblul format din două cladiri (Nord și Sud)  însumează 39.667 de metri pătrați, cu un  subsol comun cu suprafața de 16.663 de metri pătrați. Obiectivul este în curs de obținere a certificatului LEED Gold.”, a declarat Klaus Bleckenwegner, CEO PORR Construct.

Vox Vertical Village va fi construit în imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de către Vox Property Group, în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Compania este activă de mai mulţi ani pe pe piața rezidențială din Timișoara, în timp ce Virgil Tornoreanu, managing partner al Vox Property Group, este un antreprenor cu activități pe piața imobiliară și în sectoarele IT&C.

German
Citește articolul precedent:
GfK: Piața bunurilor de folosință îndelungată a avansat cu aproape 12% în T2

Vânzările de bunuri de folosință îndelungată au crescut cu 11,8% în trimestrul II al acestui an, iar la nivelul primului...

Închide