Grupul german Continental a finalizat lucrările pentru extinderea centrului de cercetare-dezvoltare din Iași, bugetul alocat construcției ridicându-se la 27 de milioane de euro.

Imobilul nou are opt niveluri, o capacitate de până la 1.700 de locuri și cuprinde o zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei, precum și spații de relaxare, săli de conferință, bucătării.

Întreaga clădire are un concept nou și modern de design interior, cu spații verzi integrate.

Prin extinderea centrului de cercetare și dezvoltare deja existent, rădăcinile pe care le avem în Iași devin mai puternice, mai stabile. Este o dovadă și o promisiune atât față de noi cât și față de comunitatea locală și regională că suntem aici, la bine și la greu. Contextul actual este unul deosebit, imposibil de prevăzut în orice analiză de risc, însă am reușit să finalizăm tot ce ne-am propus. De acum suntem împreună, în același loc, toți cei 2000 de colegi din Continental Iași”, a declarat, într-un comunicat, Marian Petrescu, managerul locației Continental Iași.

Extinderea sediului din Iași a început în aprilie 2019, iar în luna aprilie a acestui an au avut loc primele mutări.

„Continental continuă să ofere încredere cercetării și dezvoltării din România. Proiecte inovatoare care vizează conducerea autonomă și conectivitatea în industria automotive, precum și folosirea de competențe noi ca dezvoltarea securității cibernetice sunt tot atâtea teme la care inginerii din Iași își aduc contribuția pentru a face mobilitatea mai inteligentă, mai curată și mai sigură”, a explicat Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Specialiștii din Iași sunt implicați în elaborarea tehnologiilor de vârf din industria auto și, în parteneriat cu mediul universitar local și internațional, lucrează la proiecte dedicate orașelor și mașinilor inteligente, capabile să crească eficiența, siguranța și confortul condusului.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport.

Grupul german a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 44,5 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 240.000 de angajați în 59 de țări și piețe.

În perioada 1999-2019, Continental a investit circa 1.8 miliarde euro în activităţile din România, unde este prezent cu toate cele 5 arii de activitate.