Continental a investit 1,9 mil. euro într-un sistem automatizat de depozitare la fabrica din Timișoara

Grupul german Continental a investit 1,9 milioane de euro într-un sistem de depozitare integral automatizat destinat fabricii de componente electronice din Timișoara, echipamentul de ultimă generație reprezentând o premieră pentru industria auto locală.

„Suntem orientați spre performanță, iar acest obiectiv poate fi atins și susținut doar dacă se iau în considerare toate trendurile și condițiile impuse de către piața de profil. Una dintre aceste cerințe este industrializarea, care este direct legată de calitatea muncii angajaților noștri și de calitatea produselor noastre. Achiziționarea acestui sistem inovativ reprezintă un pas mare întreprins de noi în acest sens. Decizia de a investi 1,9 milioane de euro în echipamentul de depozitare modular și ultramodern a venit odată cu cântărirea beneficiilor pe care acesta ni le asigură”, a explicat Dr. Ralf Luchs, directorul unității de producție din Timișoara.

Sistemul de depozitare integral automatizat este gestionat prin intermediul unor roboți pe bază de baterii, care colectează și stivuiesc cutiile cu produse în interiorul unui cadru metalic, iar ulterior le rearanjează și livrează automat către stații de ridicare dedicate.

Echipamentul ocupă 1.000 metri pătrați și conține 42.500 de cutii, iar instalarea lui asigură reducerea cu 50% a suprafeței totale folosite inițial în acest scop și oferă servicii mai rapide, mai ergonomice și mai conforme, la un cost mult mai redus, arată compania.

Grupul german a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri preliminară de aproximativ 44,4 miliarde de euro şi are în prezent circa 244.000 de angajaţi, în 60 de ţări și piețe. În perioada 1999 – 2018, Continental a investit circa 1,6 miliarde euro în activităţile din România, unde este prezent cu toate cele 5 divizii.

German
Citește articolul precedent:
BLANC ALLIANCE PUBLIC AFFAIRS si IntelGlobalis lanseaza “Parteneriatul pentru Investitii Transilvania”

BLANC ALLIANCE PUBLIC AFFAIRS, Bucuresti, fondata in urma cu peste 14 ani, dupa finalizarea Mandatului de Ministru in Guvernul Romaniei,...

Închide