Grupul german Continental a anunțat achiziția unei clădiri noi, care include hala de producție și birouri, în Parcul Industrial Freidorf Timișoara, operațiunea vizând extinderea lanțului de aprovizionare intern și a infrastructurii.

De asemenea, vor fi introduse în producție noi sortimente de articole destinate și altor industrii decât cea de automotive, arată compania, într-un comunicat.

„În ultimii 10 de ani de activitate, Continental a investit peste 50 de milioane de euro în fabrica noastră de conducte de aer condiționat și curele de transmisie în care a creat un număr mare de locuri de muncă. Investim constant în tehnologie cu scopul de a îmbunătăți calitatea proceselor și a produselor noastre. În plus, promovăm dezvoltarea noilor tehnologii de protecție a mediului, precum și cele de ergonomie”, a declarat Irina Szekeres, directorul general ContiTech din Timișoara.

În Timișoara, compania produce conducte din aluminiu pentru sistemele de aer condiționat și curele de transmisie. Sortimentul conductelor pentru aer condiționat cuprinde tubulatură de aer condiționat de înaltă și joasă presiune, tubulatură de aer condiționat cu schimbător de căldură integrat și tubulatură de aluminiu folosită pentru răcirea bateriilor, iar activitatea fabricii de curele de distribuție și transmisie s-a concentrat în mod predominant pe curelele vândute pe piața pieselor de schimb (service auto).

„Continental își transferă o parte din activitățile sale de dezvoltare la Timișoara într-un centru de competență orientat spre viitor, precum și într-un centru de cercetare și dezvoltare, în cadrul căruia sunt create soluții de management termic pentru producătorii de automobile. Centrul de competență înființat în prezent deservește producătorii din Europa de Est și nu numai. Acesta, împreună cu noul centru regional de cercetare și dezvoltare, oferă resurse, echipamente și posibilitatea de a dezvolta produse inovatoare, de a crea și testa noi produse, procese și tehnologii”, se arată în comunicat.

Centrele includ un laborator de testare, un atelier de prototipuri, posibilități de simulare și experți în diferite tipuri de materiale care ajută la inovarea produselor pentru piață.

Continental produce anual aproximativ 17 milioane de curele și circa 9 milioane de conducte de aer condiționat pentru autoturisme, vehicule industriale și comerciale, vândute în Europa, Asia și America. Până în prezent, locația din Timișoara a livrat în total mai mult de 163 milioane de curele de transmisie și distribuție și peste 128 de milioane de componente pentru sistemele de aer condiționat.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor și a bunurilor acestora. Grupul german a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 37,7 de miliarde de euro și are în prezent peste 235.000 de angajați în 58 de țări.

În perioada 1999 - 2019, Continental a investit aproximativ 2 miliarde euro în operațiunile sale din România.