Continental a cumpărat fosta platformă industrială UMT din Timișoara

Continental a cumpărat de la grupurile de firme UMT și Prompt un teren 32 de hectare în Timișoara, reprezentând cea mai mare parte a fostei platforme industriale UMT, grupul german vizând prin această achiziție extinderea capacității de depozitare și optimizarea costurilor generale de logistică.

În Timișoara, compania produce o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope cu valoare ridicată pentru automobile premium, anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare.

În cei 18 ani de activitate la Timișoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope și a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienților din Europa și din întreaga lume.

Compania cu profil tehnologic Continental, fondată în 1871, este furnizor de soluții pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 44 de miliarde de euro și are în prezent peste 240.000 de angajați în 61 de țări.

Divizia de Anvelope a grupului german, cu 24 de locații de producție și dezvoltare la nivel global, a anunțat pentru 2017 vânzări de 11,3 miliarde euro.

În perioada 1999-2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România, unde este prezent cu toate cele cinci divizii. Grupul german deține pe plan local șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie – în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor la București.

La finele anului trecut, Continental avea circa 19.700 de angajaţi în România, personalul urmând să fie extins cu peste 1.000 de persoane în 2018.

German
Citește articolul precedent:
Cristian Secoşan revine la conducerea Siemens România

Siemens l-a numit pe Cristian Secoşan în funcția de CEO al organizaţiei din România, începând cu 1 octombrie 2018, el...

Închide