Grupul german Continental a început lucrările pentru extinderea clădirii de birouri din Iași, investiția în noul imobil, care va avea opt etaje și o suprafață de peste 21.000 de metri pătrați, ridicându-se la 27 milioane euro.

„În 2009, când am venit eu în România, Continental avea, la nivel național, peste 7.000 de angajați. Am ajuns, astăzi, să depășim 20.000. Suntem o familie mare. Aici, în Iași, colegii lucrează la mașinile care vor circula pe străzi peste 1, 2 sau chiar 5 ani. Lucrează la tehnologiile viitorului în electromobilitate, în conectivitate și în ceea ce privește condusul autonom“, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Clădirea, care va fi finalizată până în luna martie a anului viitor, a fost proiectată pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri, cu o zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei.

„Centrul de cercetare și dezvoltare Continental din Iași a crescut de la 30 de persoane în 2006, la peste 1.900 de angajați la finalul anului 2018. Această dezvoltare a venit ca urmare a numărului tot mai mare de proiecte în care colegii noștri sunt implicați. Investiția demonstrează importanța pe care compania o acordă centrului de inginerie din Iași“, a declarat Marian Petrescu, managerul locației Iași a Continental.

Inginerii din Iași sunt implicați în elaborarea tehnologiilor de vârf din industria auto, precum unități de control a geamurilor și trapei, aplicații de navigație și multimedia, unități de control pentru motoare pe benzină și motorină sau invertoare utilizate la motoarele autovehiculelor hibride sau electrice.

„De asemenea, se lucrează și la primul sistem de frână vacuumless brake «one box design» din lume, care sporește eficiența procesului de frânare, propunând, în același timp, un design compact, apreciat de producătorii din industria de autovehicule. Tot în Iași, angajații Continental lucrează la conceperea și realizarea de funcționalități pentru vehicule autonome, mașini inteligente capabile să crească eficiența, siguranța și confortul condusului”, arată compania.

Grupul german cu profil tehnologic a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 44,4 miliarde de euro și are în prezent circa 245.000 de angajați, în 60 de țări și piețe. În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro în activităţile din România.