Continental a realizat investiții de peste 175 mil. euro în România anul trecut

Grupul german Continental a investit peste 175 milioane euro în România anul trecut, în infrastructură, echipamente și în tehnologii de ultimă generație pentru centrele sale de cercetare și dezvoltare, precum și pentru unitățile de producție, iar în 2018 a planificat proiecte de dezvoltare cu o valoare similară.

Continental a ajuns la 19.700 de angajați în România, în 2017 echipa fiind extinsă cu 1.500 de angajați, pe diferite poziții, în centrele de inginerie și în fabrici. În 2018, compania intenționează să recruteze peste 1.000 de persoane, pentru posturi în domeniile software și IT&C, inginerie electrică și mecanică, inginerie de proces sau operare în aria de producție.

„Compania Continental este prezentă în România cu toate cele cinci divizii. O gamă largă de mașini sunt echipate cu echipamentele eletronice, anvelope și produse ContiTech, cum ar fi curelele de transmisie și țevile de ventilație și aer condiționat, produse în România. Ne concentrăm pe cele mai relevante domenii tehnologice în sectorul automotive, inclusiv materialele din cauciuc pentru pneuri, electrificarea, conectivitatea și conducerea automată, respectiv autonomă. Peste 5.700 de ingineri și specialiști IT lucrează în centrele noastre de cercetare și dezvoltare. Cu idei inovative, noi modalități de a promova cooperarea în acest sector și o viziune pe termen lung în domeniul auto, compania Continental este pregătită pentru viitor”, a declarat dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental în România.

Continental produce anual în fabricile din România peste 150 de milioane de unități destinate industriei auto. În perioada 1999-2017, compania a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile de pe piața românească.

Grupul german cu profil tehnologic, fondat în 1871, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri preliminară de 44 de miliarde de euro și are în prezent peste 235.000 de angajați, în 61 de țări.

German
Citește articolul precedent:
Bosch face angajări la fabrica din Cluj

Grupul german Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, face recrutări pentru fabrica de unităţi electronice de control...

Închide