În cursul zile de 23.03.2018, consilierul local din partea Forumului Democrat al Germanilor – Cristian Macedonschi, inițiatorul învățământului dual în ospitalitate la Brașov, a întâmpinat delegația Departamentului de Formare Profesională din cadrul Autorității Naționale Portugheze pentru Turism, care a întreprins o vizită la Brașov, alături de Roxana Niculescu – reprezentantul Ministerului Turismului din România, dir. Lavinia Butnariu, dir Adj. Simona Talabă, profesori și reprezentanți ai Cool Academy din cadrul Colegiului Tehnic Maria Baiulescu, prima școală de formare profesională duală în ospitalitate din România.

Consilierul local Cristian Macedonschi a declarant că: “Am prezentat atât Brașovul ca și  “capitală” turistică a României, dar și ca principal centru de formare profesională duală din țară cu școlile Școala Profesională Germană Kronstadt în industrie și Cool Academy în ospitalitate. Cu reprezentanții Departamentul de Formare Profesională din cadrul Autorității Naționale Portugheze pentru Turism, doamnele  Catarina Sousa Pinto, Regina Madruga și Alexandra Pereira, am stabilit o colaborare mai strânsă pe viitor, cu schimburi de elevi și profesori. Totodată, le-am invitat să prezinte strategia de promovare turistică a Portugaliei la Conferința Europeană “Smart Tourism in a Smart Destination” care va avea loc pe 9 Mai la Brașov. ”

 După întâlnirea de lucru de la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu, delegația însoțită de consilierul local Cristian Macedonschi, a vizitat Bastionul Țesătorilor și muzeul din cadrul Bastionului, unde Consilierul local le-a explicat geneza și istoria orașului nostru, pe baza machetei aflate în muzeu. În turul de oraș care a urmat, acesta le-a prezentat pe viu atracțiile principale ale Brașovului, ziua încheindu-se cu o vizită a delegației Castelul Bran.

Doamna Roxana Niculescu – reprezentantul Ministerului Turismului din România, a declarat: “În urma discuțiilor purtate la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu, din Brașov, unde funcționează cele trei clase de scoală profesională pe sistem dual, în domeniul turismului, concluzia a fost ca acest sistem de învățământ este asemănător cu cel din Portugalia, unde funcționează 12 astfel de școli, urmând să se facă un schimb de experiență între profesorii și elevii din cele două țări.

Cu acest prilej, oaspeții au explorat și potențialul turistic al Țării Bârsei, vizitând Centrul Istoric al Brașovului și Castelul Bran, impresia fiind una foarte bună.”