Credite rapide de la Raiffeisen Bank pentru antreprenorii care contribuie la combaterea efectelor pandemiei

În cadrul programului factory by RAIFFEISEN BANK primesc rapid finanțare companiile care oferă produse sau servicii pentru criza sanitară    

București, 27 aprilie 2020: Raiffeisen Bank adaptează programul de creditare factory dedicat afacerilor la început de drum, pentru a veni și în sprijinul antreprenorilor care dezvoltă produse sau servicii care contribuie activ la lupta împotriva efectelor crizei sanitare. Astfel, ideile de afaceri care oferă produse sau servicii utile în această perioadă vor fi analizate cu prioritate și vor primi rapid finanțarea astfel încât să își poată implementa ideea imediat.

Fabrica de idei este deschisă până pe 18 mai 2020 tuturor antreprenorilor care au o idee sau un business care prin serviciile sau produsele oferite sprijină sau contribuie la bunăstarea comunității, ca de exemplu:

 • producția de accesorii medicale de protecție (măști de unică folosință, halate de unică folosință, mănuși etc.);
 • producția dispozitivelor de izolare/protecție medicală de tip izolete, corturi medicale etc.;
 • producția de substanțe pentru curățare/igienizare
 • producția bunurilor alimentare și nealimentare de bază, inclusiv produse agricole
 • servicii de transport/livrare
 • servicii de curățenie/dezinfecție;
 • cursuri online, servicii IT care să permită prestarea muncii la distanță și aplicații mobile care să ajute în contextul actual
 • farmacii și fitofarmacii.

Mai multe detalii:

ghidul creditului prioritar și în regulamentul concursului

„Cu toate că sunt o parte importantă a comunității din care fac parte, startup-urile și IMM-urile sunt cele mai vulnerabile companii în fața pandemiei provocate de noul coronavirus. Am descoperit însă mulți antreprenori care au reușit să se adapteze acestei crize și au căutat modele noi pentru a se reinventa și pentru a-și ajuta comunitatea. De aceea, ne-am dorit ca prin programul factory să le venim în ajutor acestor antreprenori care îi ajută pe cei din linia întâi și să contribuim la susținerea economiei. Astfel, o parte din cele 5 milioane de euro puse la dispoziția starup-urilor prin programul factory vor fi acordate exclusiv proiectelor care oferă soluții în contextul pandemiei COVID – 19”, a declarat Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank.

Noile date ale desfășurării programului factory by RAIFFEISEN BANK sunt următoarele:

 • Etapa 1 (înscrierea proiectelor): până pe 18 mai;
 • Etapa 2 (evaluarea proiectelor): până pe 22 mai;
 • Etapa 3 (interviuri pentru susținerea proiectelor înscrise): până pe 24 iulie; proiectele care se încadrează în categoria finanțării rapide vor fi tratate cu prioritate.

Pentru eficientizarea procesului de evaluare, participanții care au afaceri ce oferă soluții sau produse necesare pentru această perioadă trebuie să completeze chestionarul COVID – 19, disponibil în secțiunea dedicată înscrierilor. Ideile însoțite de acest formular vor fi analizate cu prioritate de echipa factory by RAIFFEISEN BANK, care va susține, ulterior, interviuri online cu antreprenorii finaliști, pentru a detalia împreună planul de afaceri propus.

Antreprenorii care trec de etapa interviului vor afla în termen de 7 zile dacă proiectul lor va fi sau nu finanțat. Mai multe detalii despre completările aduse programului factory by RAIFFEISEN BANK sunt disponibile pe www.raiffeisenfactory.ro, în secțiunea Regulament.

 

Despre Raiffeisen Bank 

În ultimii ani, Raiffeisen a intensificat procesul de simplificare și transformare digitală, dezvoltând o serie de soluții digitale de creditare, plăți online și cu dispozitive mobile care să răspundă nevoii clienților de a avea acces la servicii bancare oriunde, oricând.

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienți persoane fizice, 92.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. Peste 650.000 clienți digitali folosesc aplicațiile Raiffeisen Smart Mobile și Raiffeisen Online. Banca are o rețea de aproximativ 800 de ATM-uri, 300 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și 20.000 de POS-uri.

German
Citește articolul precedent:
Închide