Cristian Secoşan revine la conducerea Siemens România

Siemens l-a numit pe Cristian Secoşan în funcția de CEO al organizaţiei din România, începând cu 1 octombrie 2018, el urmând să conducă și biroul deschis de grupul german în Republica Moldova.

De-a lungul carierei sale, Cristian Secoşan a ocupat poziţii de management în cadrul mai multor companii din domeniul energiei şi ingineriei. Anterior, el a mai ocupat poziţia de CEO Siemens SRL în perioada iulie 2009 – august 2012.

În poziția de Chief Executive Officer al Siemens România, el va continua dezvoltarea direcţiilor strategice ale companiei: electrificare, automatizare şi digitalizare.

Până la debutul mandatului lui Secoşan, responsabilităţile funcției de CEO sunt preluate de către Titus Loew, Chief Financial Officer (CFO) al companiei. Activitatea reprezentanţei Siemens din Republica Moldova va fi coordonată pe perioada tranziţiei de Dr. Otto Oberparleiter.

Fostul CEO Siemens România, George Cătălin Costache, a părăsit compania la 30 iunie 2018.

Cu o istorie de 113 ani în România, Siemens operează în prezent patru fabrici şi patru centre de cercetare-dezvoltare pe plan local, având peste 2.000 de angajaţi. Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat coordonarea activităţilor de vânzare ale grupului german în Republica Moldova.

Siemens a înregistrat în anul fiscal 2017, încheiat la 30 septembrie, venituri de aproximativ 136 milioane de euro în România.

Grupul Siemens, unul dintre liderii globali din domeniul tehnologiei, a înregistrat în anul fiscal 2017 venituri de 83 miliarde euro şi un profit net de 6,2 miliarde euro, având aproximativ 377.000 angajaţi.

German
Citește articolul precedent:
Interviu cu Robert Hellwagner, noul CEO al Selgros Cash& Carry România

Ați preluat recent funcția de CEO Selgros Cash&Carry, în locul lui Alexandru Vlad, unul dintre cei mai longevivi manageri din...

Închide