CTP achiziţionează Equest Logistic Park printr-o tranzacție de circa 30 mil. euro, intermediată de Cushman & Wakefield Echinox

Equest Logistic Park

CTP, principalul dezvoltator și administrator de parcuri industriale din România și Europa Centrală și de Est, își extinde portofoliul aflat în vecinătatea Bucureștiului, achiziționând Equest Logistic Park pentru aproximativ 30 milioane euro de la Forum Serdika, a anunțat compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Equest Logistic Park este un parc logistic de clasă A ce a înregistrat o evoluţie constant pozitivă de-a lungul timpului, fiind situat la kilometrul 13 al autostrăzii A1, cel mai important pol logistic al ţării.

Echipa Cushman & Wakefield Echinox care a coordonat procesul de vânzare și a asistat vânzătorul a fost condusă de Tim Wilkinson, Partner Capital Markets, Dana Sava, Senior Consultant și Dan Spiru, Senior Analyst.

„Această tranzacție reflectă tendinţa puternică de consolidare pe care o observăm în piața industrială şi logistică, o piaţă foarte activă. Investitorii de top achiziționează active care se integrează foarte bine din punct de vedere strategic în portofoliul lor, contribuind astfel la reducerea gradului de fragmentare al pieţei. Suntem încântați că am oferit consultanţă pentru proprietarii Equest Logistic Park în această tranzacție finalizată într-o perioadă cu multe provocări, care a implicat schimbări fără precendent în rutina zilnică, atât în ce priveşte aspectele sociale, cât şi legat de metodele de lucru. Ea demonstrează că piața încă este activă și că va depăşi obstacolele dificile, așa cum a făcut-o şi în trecut. Considerăm că piaţa este mult mai matură comparativ cu ultima situaţie în care ne-am confruntat cu provocări semnificative”, a declarat, într-un comunicat, Tim Wilkinson, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox.

Parcul logistic a avut un portofoliu stabil de chiriași de-a lungul ultimelor cicluri economice, acesta incluzând importanți retaileri online, cu prezenţă la nivel național și internațional, precum şi companii de logistică și producție ușoară. Proprietatea este compusă din trei hale, are o suprafață închiriabilă de 56.690 metri pătrați, iar în lista chiriaşilor se regăsesc companii precum Garrett, Elmec Group, Hilti, BDG Group și Telekom.

„Tranzacția dovedeşte că piața logistică și industrială a atins un nivel ridicat de lichiditate, astfel că atunci când o proprietate de clasă A este prezentată pentru vânzare, nivelul de interes este ridicat atât din partea investitorilor activi pe plan local, cât şi din partea celor care caută să intre pe piaţa din România. Ne așteptăm ca piața investițiilor industriale să continue procesul de consolidare chiar mai rapid, pe măsură ce depăşim provocările actuale cu care ne confruntăm”, a spus Dana Sava, Senior Consultant, Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox.

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanță imobiliară de top pe piața locală, activând în toate segmentele pieței imobiliare. Departamentul de Capital Markets al companiei a fost implicat în 2019 în vânzarea de active imobiliare de top în România, cu o valoare de piață de peste 250 de milioane de euro.

CTP este cel mai important dezvoltator de spații industriale și logistice din România, cu un portofoliu de peste 1,2 milioane de metri pătrați de depozite de clasa A aflate în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

German
Citește articolul precedent:
Închide