Daimler a lansat la Sebeș producția unor noi cutii de viteze high-tech

Grupul german Daimler și-a extins producția din cadrul fabricii de la Sebeș, județul Alba, cu noua cutie de viteze automată cu opt trepte 8G-DCT, pentru fabricarea noii transmisii fiind necesară construcția a două noi hale de producție, cu o suprafață de aproximativ 54.000 metri pătrați.

„Extinderea producției de cutii de viteze la Sebeș subliniază importanța, flexibilitatea și performanța ridicată a centrelor de producție din România în cadrul rețelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebeș joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generație către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil și eficient”, a declarat, într-un comunicat, Frank Deiss, Director Producție Powertrain Mercedes-Benz Cars.

Transmisiile automate care echipează automobilele Mercedes-Benz sunt produse în cadrul rețelei de producție Powertrain, la sediul central din Untertürkheim, în Germania și la fabrica Star Assembly din Sebeș.

Noua transmisie automată cu dublu ambreiaj 8G-DCT a fost prezentată pentru prima dată în conexiune cu motoarele diesel care echipează noul model al clasei B, care este livrat clienților începând cu februarie 2019. Și alte modele din noua familie de autoturisme compacte vor fi echipate cu 8G-DCT.

„Suntem prima și singura locație din rețeaua de producție powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj. Pentru această responsabilitate, ne-am pregătit intens și am făcut toate demersurile necesare pentru a livra cutii de viteze Mercedes-Benz de cea mai înaltă calitate. Angajamentul și investițiile grupului Daimler în ceea ce privește dezvoltarea locațiilor din România, de la Sebeș și Cugir, reprezintă o puternică declarație de încredere în echipa noastră extrem de bine pregătită și devotată, precum și o recunoaștere a muncii remarcabile”, a spus Klaus Eichhorn, Director General Star Transmission și Star Assembly.

Subsidiarele Daimler din România, Star Assembly și Star Transmission, numără în prezent peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în șapte și opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii şi un spaţiu de instruire.

German
Citește articolul precedent:
Kaufland România a deschis la Bacău magazinul cu numărul 121 al rețelei

Retailerul Kaufland România a deschis la 7 februarie al treilea magazin din orașul Bacău și cel cu numărul 121 al...

Închide