Furnizorul de servicii de transport și logistică DB Schenker, cu o prezență de 25 de ani pe piața românească, a organizat festivitatea de deschidere oficială a noului său terminal logistic Clasa A din CTPark Bucharest West, la km 23 al autostrăzii A1.

Noul terminal, dedicat operațiunilor de logistică și transport în regim de grupaj, reprezintă o investiție de aproximativ 6,5 milioane de euro.

Cu o suprafață totală de 21.000 metri pătrați, proiectul este o unitate Build-to-Suit, fiind dezvoltat de CTP în conformitate cu cele mai înalte standarde tehnice și de calitate în ceea ce privește construcția de spații industriale și logistice premium.

„Ne-am luat angajamentul de a ne îmbunătăți permanent serviciile și de a crea sinergii între produsele și terminalele noastre pentru a putea oferi partenerilor noștri soluții logistice complexe și eficiente”, a declarat, într-un comunicat, Albin Budinsky, CEO DB Schenker în România.

Suprafața de depozitare este împărțită în trei module: ADR, temperatură controlată și temperatură ambientală. Astfel, compania poate furniza servicii logistice la standardele solicitate de parteneri și impuse de industriile diverse din care aceștia fac parte, și poate asimila viitoarele creșteri de volume.

Noua locație de cross-dock permite o consolidare mai bună a transporturilor de la diferiți parteneri, reduce numărul de manipulări necesare, și, implicit, timpul alocat manipulării partidelor de marfă. Astfel, întregul lanț de distribuție va fi optimizat și va exista o creștere a productivității și eficienței livrărilor, arată compania deținută de grupul german Deutsche Bahn.

„Pentru a asigura un mai bun management al securității și pentru a crește eficiența operațională, noul depozit este echipat cu un sistem de supraveghere video CCTV de înaltă performanță, complet integrat cu sistemele de securitate existente ale companiei de transport. Sistemul CCTV utilizează analiza inteligentă a imaginii care va permite furnizorului de servicii logistice să înregistreze traseul complet al tuturor mărfurilor în zona de cross-dock, până la predarea acestora către transportator, facilitând astfel investigarea și soluționarea rapidă și eficientă a anumitor cereri de daune”, se spune în comunicat.

Datorită calității înalte a noii clădiri și caracteristicilor noului terminal, care vor îmbunătăți eficiența companiei, DB Schenker ia în considerare posibilitatea extinderii suprafaței ocupate în cadrul aceluiași parc logistic. 

Cu patru sucursale, peste 60 de puncte de lucru situate în toate regiunile ţării şi peste 1.100 de angajaţi, DB Schenker este un furnizor de top în industria de transport și logistică la nivel național.

DB Schenker este un furnizor global de servicii logistice și de transport, cu peste 75.800 de angajaţi în 2.000 de locaţii. Schenker & Co AG din Viena serveşte drept sediu de coordonare regional pentru operațiunile din Sud-Estul Europei, acoperind 14 ţări cu 5.500 angajaţi.