De ce spune Bursa că investiția cea mai importantă începe cu tine

Foto: Elnur_/ depositphotos.com

Bursa de Valori București (BVB) a organizat împreună cu partenerii cea de-a noua ediție a Forumului Investitorilor Individuali, eveniment de referință dedicat investitorilor de retail. Peste 250 de investitori existenți și potențiali au participat în luna mai la Cluj-Napoca la cel mai important forum național de educație financiară. Principala temă a acestui Forum a vizat rolul și importanța economisirii în valori mobiliare pentru orice persoană care își dorește atingerea unui anumit nivel de independență financiară. Tema Forumului a fost exact aceasta: „Începe să investești, începe cu tine”. Dar de ce spune Bursa că investiția cea mai importantă începe cu tine?

Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București, afirmă că bursa nu este un loc exotic, ba dimpotrivă. „Bursa este un loc simplu în care îți poți investi economiile dacă ții cont de câteva reguli de bază. Timpul și disciplina financiară sunt cei mai bun consultanți de investiții. Aducem această ediție a Forumului la Cluj-Napoca pentru că bursa este națională și vrem să transmitem un semnal că încurajăm investitorii existenți și potențiali, indiferent de locurile în care se află, să-și țină economiile în valori mobiliare. La acest Forum, specialiști ai pieței de capital au arătat cât de simplu este să investești. Totul este să începi”, a fost îndemnul lansat de directorul general al BVB.

Începutul în investiții deschide o lume nouă, accesibilă tuturor celor care au investit în ei energie și timp pentru a avea o minimă documentare. „Recomandăm românilor să economisească mai mult decât părinții lor și să investească inteligent. Pentru a reuşi să investeşti inteligent este foarte important să nu pui toate ouăle în acelaşi coş, să nu ai un singur tip de instrument financiar, gen cont curent sau cont de economii. Este indicat să investești diversificat în cât mai multe instrumente financiare”, spune Lucian Anghel, Președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Ce poate să ofere piața de capital? În primul rând, randamente superioare depozitelor bancare. „Cine și-ar fi investit acum 6 ani o parte din economii în principalele companiile listate pe bursă românească ar fi avut la zi un randament de peste 150%, incluzând și dividendele. Mai mult decât atât, în ultimii șase ani, indicele BET-TR, care include și dividendele, a avut o performanță pozitivă în fiecare an, ceea ce ar trebui să deschidă ochii tuturor celor care doresc să investească diversificat”, a explicat Președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Florin Cepraga, Senior PR Specialist, Bursa de Valori București

German
Citește articolul precedent:
Trebuie să fim întotdeauna productivi?

Din nou a venit vara și ne pregătim să plecăm în concediul mult-așteptat. Cum vă planificați acest timp de relaxare?...

Închide