DeBizz „Lady Gala 2017”, un omagiu adus doamnelor din business

DeBizz Magazine, singura publicație locală de business germano-română, a organizat joi, 19 octombrie, la Hotel InterContinental, evenimentul „Lady Gala 2017”, dedicat celebrării antreprenoriatului feminin.

În contextul actual al evoluției și diversificării mediului de afaceri autohton, prima ediție a evenimentului Lady Gala și-a propus să aducă recunoaștere „forței grațioase”, marcând importanţa și direcţia dată de eleganţa, complexitatea, creativitatea, curajul și intuiţia feminină în afaceri.

Seara a debutat cu o dezbatere, moderată de jurnalistul Daniel Apostol, care s-a axat pe teme precum raportul dintre viața de familie și succesul în carieră, viziunea și sursele de inspirație ale femeilor în business, percepția „egalității de gen” în România și inițiative dedicate creșterii nivelului de implicare a doamnelor în business și în „viața cetății”.

„De ce pornesc femeile un business? În primul rând pentru că vor să ajute, vor să facă ceva bun pentru societate, în domenii precum servicii sau educație. Cumva, și la mine s-a întâmplat acest lucru. Am vrut să ajut, aceasta a fost viziunea mea. (…) Cel mai bine creezi o comunitate atunci când îți împărtășești propria poveste, despre ce piedici ai dat, prin ce chinuri ai trecut și cum ai reușit să răzbești. Cred că așa – prin emoție, cu propria poveste – poți să participi la construcția unei comunități”Antonia Teaha, fondatoarea WillDiet, „o resursă completă de strategie nutrițională, content motivațional, perspective sociale și culturale, de la și pentru cea mai frumoasă, cea mai educată și cea mai conștientă generație: MILENIALII.”

„Suntem într-un punct în România în care, chiar dacă nu este natural, noi, ca mediu de afaceri, trebuie să ne transferăm expertiza pe care o avem în zona politică. Cred că există un vid de mentalitate antreprenorială. Suntem o țară în creștere, care are nevoie de educație, în special în zona politică. Este important pentru noi, antreprenorii, să fim proactivi și să înțelegem că putem transfera mentalitatea noastră către sfera politicului, astfel încât să nu ne mai stresăm în fiecare dimineață când deschidem știrile și descoperim o nouă măsură care ne zguduie până în adâncul oaselor. Avem nevoie de un politic care analizează, care ne dă predictibilitate, astfel încât noi, ca mediu de afaceri, să putem crește natural, liniștit, prin puterile noastre” – Hildegard Brandl, antreprenoare în diverse domenii și politician.

„În primul rând, femeile sunt recunoscute pentru că sunt foarte muncitoare și serioase în ceea ce fac și își asumă ceva de la început până la sfârșit. Dacă și-au propus ceva, nu există să nu se poată. (…) Mă bucură să văd, în ultimii ani, că femeile pun din ce în ce mai mult accent pe carieră și pe viața lor profesională. Ele vor într-adevăr să facă de toate, pentru că pot. Așa este educația la noi: noi putem, nu există nu se poate. Putem să fim și femei de carieră, putem să fim și mame, și soții, putem orice. Culmea este că ne iese, iar când ne văităm nu ne mai crede nimeni!”Aida Chivu, fondatoarea HR Boutique.

„Empatia și abilitățile sociale sunt caracteristice în mod principal femeilor, care sunt pregătite să facă față provocărilor care vor urma. Feminitatea este un cocktail de stări, dar are ca ingredient principal emoția. Feminitatea este o structură biologică și, de asemenea, o structură socială. Trebuie să înțelegem că din istorie, femeia nu a fost întotdeauna pusă acolo unde trebuia să fie, ci a dus întotdeauna o luptă, cu ea, pentru ea, cu ceilalți, pentru ceilalți. Întotdeauna a făcut un efort pentru a ajunge acolo unde trebuie să fie poziționată. (…) Societatea de astăzi începe încet-încet să creeze contexte favorabile promovării femeii și este normal să se întâmple așa”Simona Titică, Community Engagement Officer în cadrul Next Gen Leaders Hub.

„Mă bucur să fac parte dintr-un grup de femei puternice, care prin forțele proprii încearcă să schimbe lumea. (…) Am o familie minunată și un loc de muncă extraordinar, care îmi aduce foarte multe satisfacții. Eu asta mi-am dorit pentru mine, o familie și, în același timp, o carieră. Cum reușești să obții aceste lucruri? Mi se pare cea mai grea întrebare pe care trebuie să și-o adreseze o femeie la un moment dat în viață. La început am ezitat, mă gândeam oare cum este posibil acest lucru, ce ar trebui să fac? Apoi, mi-am dat seama că ar trebui să încetez cu o astfel de mentalitate, pentru că este exact genul de gândire care te face să dai un pas înapoi. (…) Trebuie să îți organizezi un pic viața, să structurezi, pentru că ai posibilitatea să faci acest lucru. Dacă reușești, este extraordinar”Vera Maier, Atașat Comercial al Ambasadei Austriei din București.

Discuţiile au fost urmate de o Gală de Premiere, distincţiile fiind acordate de către reprezentanţi de seamă ai business-ului local.

Evenimentul a culminat cu un moment special, constând în prezentarea unor creaţii deosebite ale modei feminine și masculine, și s-a încheiat cu o sesiune extinsă de networking.

German
Citește articolul precedent:
drept civil si comercial
Curs de drept civil și comercial austriac pentru studenții și profesioniștii în drept vorbitori de limba germană

Facultatea de Drept a Universității in București organizează, la inițiativa Schoenherr și Asociații și cu sprijinul Universității de Științe Economice...

Închide