Delgaz Grid a investit în acest an peste 90 mil. euro în distribuția de gaze naturale și electricitate

Compania Delgaz Grid, membră a grupului E.ON România, a realizat în acest an investiții de 428 milioane de lei (peste 90 milioane de euro), în principal pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi a electricităţii.

Astfel, compania a alocat peste 202 milioane lei (43 milioane euro) pentru investiții pe segmentul gazelor naturale, sistemul de distribuţie fiind reabilitat şi modernizat pe o lungime de circa 320 km. În plus, reţeaua a fost extinsă cu peste 110 km.

În domeniul energiei electrice, valoarea investiţiilor a fost de circa 225 milioane lei (47,6 milioane euro). Compania a realizat lucrări de modernizare în 61 de stații de transformare, altele patru fiind integrate în SCADA (achiziție de date și control la distanță). Totodată, rețeaua electrică a fost modernizată pe o lungime de peste 300 km, inclusiv prin montarea de echipamente telecomandate. Pentru îmbunătățirea nivelului de tensiune au fost construiți 24 km de noi rețele.

În plus față de investițiile în distribuția de gaze naturale și electricitate, E.ON România s-a implicat în 2019 și în proiecte privind mobilitatea electrică, soluții inovatoare de eficiență a consumului de energie sau destinate comunității.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienţi.

De la intrarea pe piaţa din România, grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor.

German
Citește articolul precedent:
Închide