Dent Estet: crește preferința românilor pentru tratamente stomatologice premium

Dr. Oana Taban, CEO Dent Estet

Peste 80.000 de pacienți în cei 20 de ani de prezență pe piață

București, 25 martie 2019: Tehnologiile digitale și soluțiile de tratamente stomatologice premium câștigă tot mai mult teren în preferințele românilor. Acest comportament este susținut de rezultatele înregistrate de grupul de clinici Dent Estet, parte a grupului MedLife, care raportează pentru anul 2018 o creștere de 40% a serviciilor cu tehnologii inovatoare față de anul anterior. Totodată, numărul total de implanturi efectuate anul trecut în clinicile Dent Estet a înregistrat o creștere de 51% față de 2017, dintre care majoritatea sunt implanturi premium.    

„Dent Estet demonstrează că atunci când există viziune și o strategie de business bine elaborată și orientată pe termen lung, o companie românească poate face performanță și excelență în România. La 20 de ani de activitate, Dent Estet continuă să fie un business inovator, care promovează medicina dentară făcută fără compromisuri, lucru confirmat de încrederea celor peste 80.000 de pacienți înregistrați la nivelul grupului până în prezent”, spune Mihai Marcu, Președintele Consiliului de Administrație al MedLife.  

În ceea ce privește componența echipei de specialiști, anul trecut aceasta s-a mărit cu aproximativ 100 de persoane, dintre care 20 sunt medici. În prezent, la nivelul grupului, există un număr de 320 de specialiști, Dent Estet fiind cel mai mare angajator de pe piața serviciilor de medicină dentară din România. Jumătate din echipa medicală a clinicilor are o vechime mai mare de cinci ani în cadrul companiei, mulți dintre medici făcând parte din echipă de 10 sau chiar 15 ani, iar primii medici care ni s-au alăturat încă sunt în companie.

„Dincolo de cifre și statistici, cel mai mult ne bucură faptul că am reușit să formăm un nucleu puternic în jurul ideii de echipă, cu misiunea de a servi nevoilor pacientului. O echipă dedicată și unită este primordială pentru evoluția oricărui business, iar în cazul nostru stabilitatea echipei este un motor important al dezvoltării. Faptul că încă avem alături de noi medicii cu care am pornit la drum acum 20 de ani, o echipă puternică de management, care în acest moment numără 19 middle și top manageri, cu o organigramă unică în piață, aflați în comunicare constantă cu echipa medicală, consolidează focusul nostru pentru o creștere sănătoasă și responsabilă”, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului Dent Estet.

Peste 23.000 de pacienți au vizitat clinicile Dent Estet în anul 2018, dintre care aproximativ 9.000 sunt pacienți noi. Dent Estet, depășește, astfel, 80.000 de pacienți înregistrați de-a lungul timpului în cei 20 de ani de activitate. Pacientul beneficiază de toate specialitățile stomatologiei sub același acoperiș, ceea ce înseamnă o eficientizare a ședințelor de tratament, prin evitarea vizitelor în mai multe locații, sau reducerea numărului acestora. 

„Cazuistica medicală și plurivalența actului medical pe piața de servicii stomatologice s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani, ceea ce înseamnă că piața devine una tot mai matură. Dezvoltarea sănătoasă a clinicilor existente rămâne obiectivul nostru primordial la cei 20 de ani de activitate. Suntem în permanență la curent cu cele mai actuale inovații și ne preocupăm constant să adăugăm în portofoliu cele mai noi tehnologii. Vom urmări, desigur, evoluția pieței dar și identificarea de potențiale orașe în care putem investi. Nu urmărim o dezvoltare în volum și atât, ci este important ca fiecare pas pe care îl facem să fie unul sănătos, susținut și să ofere stabilitate pentru viitoarea echipă care va lucra acolo. Cel mai important lucru pentru noi este ca în fiecare oraș să aducem know-how-ul și întregul nostru model de business, să oferim același nivel de calitate în toate clinicile noastre”, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului Dent Estet.           

Costurile din ultimii doi ani cu deschideri de noi clinici, achiziționarea de echipamente și tehnologii digitale depășesc 2,5 milioane de euro. În anul 2019, Dent Estet se va concentra pe consolidarea activității în orașele unde activează deja și pe dezvoltarea clinicilor existente, prin extinderea portofoliului cu noi tehnologii, digitalizare și soluții de inteligență artificială.

În prezent, grupul deține o rețea de 10 clinici, dintre care șapte în București (două pentru copii, una pentru adolescenți, patru pentru adulți) și alte trei în afara capitalei: o clinică pentru copii în Timișoara și alte două clinici în Sibiu (una pentru adulți și cea de-a doua dedicată exclusiv copiilor). Suprafața totală cumulată a tuturor clinicilor din grup și a birourilor este de peste 3.600 metri pătrați.

În acest an, grupul Dent Estet aniversează 20 de ani de existență pe piața de servicii de medicină dentară din România, perioadă în care a devenit cel mai mare operator din punctul de vedere al cifrei de afaceri, al numărului de unități, dar și al echipei.

Din Grupul Dent Estet fac parte DENT ESTET Clinic SA, Green Dental Clinic SRL, Dentist 4 Kids și Aspen Laborator.

***

Despre DENT ESTET

Grupul DENT ESTET este, încă de la înființare, din anul 1999, lider de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară din România. În cei 20 de ani, echipa s-a extins la un număr de 320 de specialiști, dintre care 93 sunt medici. Aceștia au tratat de-a lungul timpului peste 80.000 de pacienți. DENT ESTET deține 10 clinici stomatologice multidisciplinare în București, Timișoara și Sibiu, destinate tuturor categoriilor de vârstă, 3 divizii de excelență unice în România (Implant Division, Esthetic Division și Advanced Orthodontic Division), primul laborator de tehnică dentară digitală Aspen și 2 studiouri foto digitale specializate Future Dental Smile. Toate acestea reunesc un număr de 57 de cabinete pe o suprafață totală de 3000 de metri pătrați, care includ si  3 săli de chirurgie complet utilate și 3 centre de diagnostic și radiologie digitală cu expunere minimă la radiații.

Recunoscut pentru contribuția la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din țara noastră, grupul de clinici DENT ESTET a inaugurat anul trecut prima clinică dentară complet digitalizată din România și cel mai mare centru Planmeca Digital Academy.

Printre inovațiile majore aduse pe piața din România se numără DENT ESTET 4 KIDS (2008) și DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din România și din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor și adolescenților și, nu în ultimul rând, Asociația Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela căreia se desfășoară cursurile primei școli de manageri dedicați clinicilor de medicină dentară.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din țara noastră.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați:

www.dentalmanagers.ro

German
Citește articolul precedent:
Noutăți în managementul eficient al lanțului de aprovizionare la Supply Chain & Logistics Forum & Expo, Cluj-Napoca

Pe 4 aprilie, BusinessMark te așteaptă la Supply Chain & Logistics Forum & Expo, la Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca. Vorbim...

Închide