Deutsche Bank, Anacap Financial Europe și APS Investments preiau creanțe și bunuri imobile ale Alpha Bank

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Deutsche Bank – Sucursala Londra, AnaCap Financial Europe SA SICAV-RAIF și APS Investments au preluat un portofoliu de creanţe și bunuri imobile deținut de Alpha Bank România și Alpha Bank AE – sucursala Londra.

Grupul Deutsche Bank (DB) oferă o gamă largă de produse și servicii din sectorul investițiilor, serviciilor bancare societare și de retail, precum și gestionarea de active și patrimoniu. În România, grupul îşi desfăşoară activitatea prin intermediul Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Repräsentanz Bukarest şi DB Global Technology.

AnaCap Financial Europe a fost constituită în anul 2017 în vederea achiziționării unui număr de filiale directe și indirecte de la AnaCap Credit Opportunities II Limited şi AnaCap Credit Opportunities III Limited (inclusiv participațiile acestora în mai multe portofolii de credite).

APS Investments este o societate din grupul APS, înființat în anul 2004 în Republica Cehă și Slovacia cu scopul de a presta servicii în legătură cu creditele neperformante (creanțe) achiziționate.

Portofoliul achiziţionat este format din creanţe (împreună cu garanţiile ataşate) şi bunuri imobile.

Alpha Bank România oferă o gamă largă de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice, cât şi pentru sectorul IMM și corporate, printr-o reţea de unităţi situate în Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară.

„Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, arată instituția, într-un comunicat.

German
Citește articolul precedent:
Alukönigstahl România – partener în construirea casei solare EFdeN Signature

Alukönigstahl România, lider pe piața sistemelor din aluminiu, PVC și oțel, susține realizarea noului proiect EFdeN cu soluții moderne și...

Închide