Grupul german DKV Euro Service, cel mai mare furnizor independent de carduri de combustibil din Europa, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 337 milioane euro în România, mai mare cu 17% față de nivelul raportat în anul anterior.

„2018 a însemnat un nou an de creștere semnificativă pentru DKV în România. Am crescut pe toate planurile: cifră de afaceri, echipă, număr de clienți și servicii oferite. Continuăm să ne dezvoltăm atât rețeaua locală de parteneri, cât și cea europeană, care a depășit pragul de 100.000 de puncte de acceptare”, a declarat Cătălin Constantinescu, Managing Director al subsidiarei DKV din România, citat într-un comunicat.

Pentru 2019, DKV Euro Service România, unul dintre liderii pieței locale de profil, prognozează un nou avans al vânzărilor, până la 360 milioane euro. Compania a avut la nivelul anului trecut o cotă de piață de 19% pe segmentul de transport internațional, potrivit datelor proprii.

Transportul rutier este principalul mijloc de tranzit pentru produsele importate sau exportate, surclasând transportul feroviar, maritim și aerian. La nivelul anului trecut, volumul de marfă transportat internațional pe șosea a crescut cu 6%, până la 55,3 milioane tone.

„Este esențial pentru România să continue să dezvolte infrastructura rutieră și să susțină creșterea sectorului de transport rutier de marfă, poate cel mai dinamic și cu cel mai mare impact economic dintre cele operaționale în România”, a mai spus Constantinescu.

DKV face parte din DKV MOBILITY SERVICES Group, care a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 8,6 miliarde de euro. În prezent, peste 200.000 de clienți utilizează 3,7 milioane DKV CARD-uri și dispozitive on-board.

Compania pune la dispoziţia clienţilor peste 100.000 de puncte de acceptare în 42 de țări europene.

În România, clienţii DKV pot beneficia de o rețea locală de peste 800 de stații (LUKOIL, MOL, OMV / Petrom, Oscar Downstream, Gazprom, Socar, Smart Diesel).