DocProcess, furnizor de servicii pentru digitalizarea și automatizarea proceselor operaționale, deținut de familia Apolozan, a deschis un centru de cercetare și dezvoltare software la Grenoble, în Franța, printr-o investiție inițială de 600.000 de euro, și estimează afaceri în creștere cu 63% în acest an, la 2,7 milioane euro.

Compania are în prezent un număr de 50 de angajați și un portofoliu de peste 3.200 de clienți la nivel global.

„În 2005, după 15 ani de activitate în domeniul IT în Franța, am revenit în România și am pus bazele DocProcess.  Cei 13 ani de existență ne-au purtat prin mai multe etape de dezvoltare, cea mai importantă fiind trecerea de la activitatea de consultanță la furnizarea de servicii bazate pe utilizarea unei platforme de concepție si dezvoltare proprii. Astăzi am ajuns în punctul în care ne propunem să ne internaționalizăm”, a declarat Liviu Apolozan, CEO și coproprietar al DocProcess.

Birourile din România și Franța vor dezvolta împreună soluții pentru clienții DocProcess, firma fiind interesată să se extindă atât pe piețele UE, cât și în afara blocului comunitar.

Centrul din Grenoble este condus de Jean-Dominique Sorace, care coordonează întregul departament tehnic al DocProcess din România și Franța.

Clienții DocProcess sunt societăți de tipul SSC (Shared service centers), BPOs (Business process outsourcing) și companii mari. Aceștia își propun să automatizeze diverse procese pentru a ușura activitatea angajaților și a crește eficiența și productivitatea.

„Avem clienți mari ce provin în special din retail, industria alimentară, auto, farma, etc. Am creat un ecosistem de peste 3.200 de societăți care comunică între ele, își armonizează procesele și actualizează cataloage partajate cu ajutorul serviciilor noastre. Digitalizarea a însemnat pentru toate aceste companii reducerea costurilor, accelerarea proceselor operaționale și reducerea erorilor cu 99%. Activăm într-un domeniu din ce în ce mai dinamic, automatizarea și digitalizarea aflându-se pe agenda tuturor companiilor. Lucrăm să ne extindem serviciile în industria bancară, asigurări și energie”, a afirmat, la rândul ei, Daniela Apolozan, COO DocProcess.

Printre clienții DocProcess se numără companii precum Carrefour, Cora, Leroy Merlin, Altex, Albalact, Covalact sau Modelez.