Dr. Fischer Dental deschide un laborator în Germania

Dr. Antoaneta Fischer

Dr. Fischer Dental, liderul pieţei de tehnică dentară din România, care se pregătește de listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București, a deschis un laborator în Germania, în Düsseldorf, pentru a-și extinde vânzările pe cea mai mare piață a serviciilor dentare din Europa.

Premisele care stau la baza planurilor de dezvoltare ale Dr. Fischer Dental constau în parteneriatele de tradiție pe care și le-a construit pe cele mai mari piețe dentare din Europa (Germania, Italia, Franța, Belgia, Olanda, Suedia), cât şi Elveţia, Israel, SUA şi Canada, în know-how-ul acumulat în cei 27 de ani de existenţă, precum și în investițiile în tehnologii de ultimă generație.

În condițiile în care valoarea întregii piețe germane a serviciilor dentare s-a situat la 15 miliarde de euro (în 2019), dintre care partea de protetică a reprezentat 3,5 miliarde de euro, potențialul de creștere a vânzărilor Dr. Fischer Dental pe această piață este foarte ridicat. Înainte de pandemia COVID-19, creșterea medie anuală a pieței germane era estimată la 2,6%, iar aceasta s-ar putea accelera în următorii ani, potrivit datelor comunicate de companie.

„Am ales oraşul Düsseldorf pentru acest prim pas important în extinderea business-ului Dr. Fischer Dental, deoarece eu şi soţul meu am lucrat acolo, ca medici stomatologi, dar şi pentru potenţialul de business al zonei şi al localizării strategice. Cunoaştem sistemul medical bine reglementat din Germania, avem deja mulţi clienţi mulţumiţi în această ţară şi credem că numărul acestora va creşte, pe măsură ce şi alţi medici vor afla despre noi. Odată cu deschiderea acestui laborator, le vom putea oferi cabinetelor stomatologice germane, direct pe teritoriul lor, servicii de cea mai bună calitate, la standarde internaţionale, într-un timp foarte scurt şi la preţuri atractive. Nu ne vom opri aici, ci pe viitor urmărim să intrăm şi în alte regiuni germane”, a declarat Dr. Antoaneta Fischer.

Pentru început, investiția a constat în închirierea și dotarea unui punct de lucru şi în angajarea personalului necesar. Activitatea de administrare şi gestionare a laboratorului  va fi realizată în acord cu reglementările germane.

Grupul Dr. Fischer Dental a fost fondat în 1995 de către dr. Antoaneta Fischer, medic stomatolog cu o vastă experiență, acumulată în Berlin și Düsseldorf. Compania are circa 80 de angajați și oferă toate tipurile de lucrări protetice clienţilor săi, cabinete stomatologice şi laboratoare de tehnică dentară, pe piaţa autohtonă şi în alte 10 ţări din Europa și America.

German
Citește articolul precedent:
Rețeaua Kaufland din România atinge pragul de 150 de magazine, prin deschiderea unui nou hipermarket în Brașov

Retailerul Kaufland deschide joi, 17 februarie, un nou magazin în Brașov, rețeaua din România ajungând astfel la un număr de...

Închide