Dunapack Packaging, parte a grupului austriac Prinzhorn, a finalizat prima etapă de modernizare a fabricii de ambalaje de carton ondulat din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, o investiție care a vizat, printre altele, mărirea capacității de stocare a depozitelor existente cu peste 4.000 de metri pătrați.

De asemenea, în această primă etapă, fabrica a fost utilată cu o mașină de prelucrare a cartonului marca Bobst și cu o mașină de lipit marca Masterfold.

Cea de-a doua etapă de modernizare presupune înlocuirea mașinii de prelucrare a cartonului ondulat cu un utilaj nou, lucrările de instalare urmând să fie finalizate în primul trimestru al anului 2020.

Împreună cu noua fabrică din Bolintin, la 20 kilometri vest de București, care își va începe activitatea în această vară, compania va atinge în România o capacitate de producție de peste 300 milioane de metri pătrați pe an.

„După o prezență puternică de mai bine de 20 de ani pe piața din România suntem foarte mândri de echipa noastră. Fabrica din Sfântu Gheorghe a funcționat întotdeauna ca un pivot la nivel național iar procesele de extindere și modernizare îi vor consolida și asigura această poziție, pe o perioadă lungă de timp”, a declarat, într-un comunicat, Alexander Enzenberg, Managing Director al diviziei Dunapack Packaging.

În prezent, divizia Dunapack Packaging este reprezentată de 20 de fabrici de ambalaje de carton ondulat în 10 țări.

Prinzhorn Group, unul dintre liderii de piață europeni în industria ambalajelor, producției de hârtie și reciclării are 7.000 de angajați în 15 țări și o cifră de afaceri anuală de 1,6 miliarde de euro. Grupul deținut de familia Prinzhorn este structurat în trei divizii: Dunapack Packaging (soluții de ambalare din carton ondulat), Hamburger Containerboard (producție de hârtie reciclată) și Hamburger Recycling (colectarea și comercializarea materiilor prime secundare).