Dunwell a asistat compania germană Kathrein în deschiderea unei noi unități de producție în Timișoara

Daniel Cautis,managing partner Dunwell

Dunwell, cea mai mare agenție de brokeraj specializată în sectorul industrial, a asistat grupul german Kathrein, specializat în producția de antene pentru comunicații mobile, broadcast și de recepție terestră, în deschiderea unei noi fabrici în Timișoara, ce va avea o suprafață de aproximativ 5.000 mp.

Kathrein va produce în respectiva locație antene și sisteme de telecomunicații, care vor fi comercializate atât la nivel local, cât și pe piețele internaționale. Compania germană mai deține o unitate de producție în Timișoara, pe o suprafață de 25.000 mp.

„Suntem bucuroși că am reușit să identificăm cea mai bună soluție pentru planurile de extindere ale Kathrein în România și să securizăm o investiție importantă în țara noastră. Timișoara este orașul cu una dintre cele mai dezvoltate zone industriale din țara noastră, iar investiția Kathrein de aici reconfirmă acest lucru. Prin noua investiție, peste 50 de noi angajați se vor alătura celor peste 2.200 din prezent”, a declarat Daniel Cautiș, managing partner Dunwell.

Noua facilitate de producție este situată în proiectul VGP Park din Timișoara, unul dintre cele mai moderne parcuri industriale din vestul României. Proiectul este alcătuit din patru structuri, a căror suprafață totală se ridică la peste 120.000 mp.

„România se află pe harta investitorilor străini, fiind o țară atractivă atât pentru proiecte logistice (depozitare), cât și pentru cele de producție. După zona Capitalei, care a atras cele mai multe investiții industriale, zona Timișoarei este considerată cea mai atractivă destinație pentru proiecte de profil, fiind susținută de o infrastructură și conexiune foarte bune cu vestul Europei, dublate de o forță de muncă bine pregătită. Ne așteptăm ca noi investiții, fie că vorbim despre producție sau depozitare, să apară în zona Timișoarei și în Vestul României, dar și în Est, acolo unde investitorii simt un real potențial de dezvoltare, în zone mai puțin aglomerate, care să le faciliteze o dezvoltare în perspectivă și o piață nouă, așa cum este cazul companiilor din domeniul automotive, care aleg locații precum Iași, Roman sau Bacău pentru noile unități de producție din țara noastră ”, a adăugat Cautiș.

Kathrein a fost fondată în anul 1919 în Germania, fiind în prezent unul dintre cei mai mari producători de antene la nivel mondial. Kathrein România a fost înființată în anul 2000 și are sediul la Timișoara.

German
Citește articolul precedent:
Închide