Elevii de la Colegiul Tehnic din Câmpulung beneficiază de un nou atelier de practică, precum și de un laborator pentru instruire SSM, amenajate de către Holcim

Începând din acest an, elevii care se pregătesc pentru specializarea electromecanic la Colegiul Tehnic Câmpulung își desfășoară orele într-un atelier de practică nou, amenajat de către Holcim România. De asemenea, toți elevii colegiului vor învăța principiile și vor fi instruiți în domeniul Securității și Sănătății în Muncă (SSM) într-un laborator special, dotat la standarde moderne.

În România, nevoia de resurse umane calificate este acută, o realitate care ne afectează pe toți, dar mai ales pe cei care activează în domenii cu specific tehnic. Astfel, ne implicăm în formarea profesională a generațiilor viitoare, pe care o considerăm un factor important de evoluție economică sustenabilă”, declară Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Investiția realizată de Holcim România pentru amenajarea atelierului de practică,  specializarea electromecanic, precum și a laboratorului SSM, în valoare de circa 30.000 de euro, constă în dotarea cu utilaje, truse de scule, bancuri de lucru sigure, precum și cu mobilier și materiale didactice specifice domeniului Securității și Sănătații. În urma acestei investiții, 114 elevi de la Colegiul Tehnic Câmpulung își desfășoară practica în condiții moderne. Mai mult decât atât, de noul laborator SSM se vor bucura toți cei peste 900 de elevi ai colegiului care se pregătesc într-o calificare profesională, fiecare dintre acestea prevăzând ore obligatorii de securitate și siguranță în muncâ. Noile proiecte evidențiază pateneriatul dezvoltat de-a lungul ultimilor ani de Holcim România și Colegiul Tehnic Câmpulung în scopul dezvoltării profesionale a tinerilor care vor să învețe o meserie recunoscută pe piața muncii.

Cu ajutorul Holcim am reușit să creăm cea mai dotată bază de pregătire practică a elevilor. Am dovedit faptul că: <<să formezi o echipă este începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul>>”, adaugă Adriana Nedelcu, Directorul Colegiului Tehnic Câmpulung.

Colegiului Tehnic Câmpulung se preocupă constant de modernizarea resurselor pe care le pune la dispoziție în educația practică, precum și de dezvoltarea profesională a elevilor atât prin eforturi proprii, cât și prin parteneriate derulate cu agenții economici din zonă. Datorită acestei preocupări, instituția școlară a obținut o serie de rezultate deosebite, cum ar fi participarea la Olimpiada Națională din aria curriculară tehnologii, participarea la concursuri județene, regionale și locale, creșterea inserției profesionale a absolvenților la aproximativ 60% și acreditarea în meserii cerute pe piața fortei de muncă.

Unul dintre pilonii Planului 2030 ai Holcim România este sprijinirea comunităților locale, iar, în comunitatea din zona Câmpulung, Holcim România a dezvoltat deja o serie de proiecte pentru dezvoltarea și educarea tinerei generații. Printre acțiunile derulate la nivel local de companie în ultimii ani se numără programul Atelierele Holcim sau Drum Sigur – ABCdar Rutier, inițiativa de educație rutieră a copiilor din comunitățile rurale.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei și pagina de Facebook.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

German
Citește articolul precedent:
asp-mvc
Cursuri IT gratuite în Brașov

Sub motto-ul: “Educația este cheia succesului”, Cristian Macedonschi, în calitate de Consilier Local al Forumului German Brașov susține dezvoltarea sectorului...

Închide