Elmas investește în panouri fotovoltaice pentru hala de producție

Compania Elmas din Brașov, specializată în domeniul fabricării echipamentelor de ridicat și manipulat, a realizat anul trecut investiții de 1,5 milioane euro și își propune noi proiecte de dezvoltare în 2018, unul dintre acestea vizând montarea de panouri voltaice pe hala de producție, pentru consumul propriu de energie.

Elmas a ajuns la aproximativ 360 de angajați la finele lui 2017, urmând ca anul acesta să se apropie de 400 de locuri de muncă create la Brașov. Compania caută ingineri mecanici, de vânzări și tehnologi, electromecanici, sudori, operatori CNC și lăcătuși mecanici.

Compania a investit anul trecut 1,5 milioane de euro în construcția și utilarea unei cantine moderne la fabrica de macarale industriale și structuri metalice, în montarea unui stocator de gaze tehnice, precum și în retehnologizarea facilităților de producție.

„Pentru acest an, compania și-a programat investiții importante în montarea de panouri fotovoltaice pe propria hală de producție cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați (exclusiv pentru consumul propriu de energie), în retehnologizarea fabricii de macarale industriale și structuri metalice prin achiziția unui centru CNC cu cap de debitare cu plasmă pentru profile și țevi, laser tracker portabil pentru măsurători 3D, în realizarea unui sistem de monitorizare a parametrilor de consum electric (măsură prevăzută în baza certificării ISO 5001 pentru managementul energiei, obținută în 2017), precum și în continuarea proiectului «Parcării automatizate Hirscher» din centrul istoric al Brașovului”, arată Elmas.

În 2017, compania a dezvoltat și implementat proiectele Arhisafe, o soluție de arhivare pentru spații restrânse, ascensorul electric Cirro A, precum și macaralele pivotante Elmas.

Compania se așteaptă la o creștere a business-ului în următorii ani. „Va exista o creștere sustenabilă între 5 și 7%, bazându-ne în special pe dezvoltarea exportului. Volumul comenzilor este în creștere și ne-am optimizat producția de macarale industriale și structuri metalice pentru lucrul în două schimburi”, potrivit reprezentanților companiei.

Elmas Braşov a fost înfiinţată în 1990, având capital integral românesc. Activitatea principală a companiei este fabricarea echipamentelor de ridicat şi manipulat. Elmas are sediul central în Braşov, spaţiile de producţie, depozitare, reparaţii şi cel administrativ întinzându-se pe o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi.

Compania are opt puncte de lucru la nivel naţional şi trei societăţi comerciale cu acelaşi obiect de activitate în ţările vecine Moldova, Bulgaria, Ungaria.

German
Citește articolul precedent:
Sectorul energetic romanesc pg 22 23
Sectorul energetic românesc: promisiuni mari, strategie incertă

Strategia energetică a României se lasă încă așteptată, deși documente care să contureze liniile de dezvoltare a sectorului au fost...

Închide