Elvețienii de la MET Holding preiau compania RWE Energie

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care MET Holding din Elveția preia compania RWE Energie, parte a grupului german Innogy.

MET Holding Elveția face parte din grupul MET, care desfăşoară afaceri ce cuprind comercializarea de gaze naturale, energie electrică, petrol, GPL, precum şi producerea de energie electrică, cu o activitate comercială concentrată pe vânzările de mărfuri pe piața angro, pe piața cu amănuntul și trading. MET Holding este prezent pe piața din România prin intermediul filialei sale, MET România Energy SA, care este activă pe ambele piețe concurențiale de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale.

RWE Energie este, de asemenea, activă pe pieţele concurențiale de furnizare de energie electrică și gaze naturale.

„Autoritatea de concurență a analizat această operațiune și a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante”, arată instituția.

Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

German
Citește articolul precedent:
Blue Air are un nou CEO. Gheorghe Răcaru predă manșa operatorului aerian unui alt pilot, Marius Puiu

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, a anunțat retragerea din funcție a directorului...

Închide