Elvețienii de la Sika se extind în România prin preluarea companiei Arcon

Grupul elvețian Sika achiziționează compania Arcon Membrane SRL, principalul producător de membrane bituminoase pentru sisteme de acoperișuri și hidroizolații din România, business-ul preluat generând vânzări anuale de 23 milioane de franci elvețieni.

Prin această preluare, Sika îşi extinde portofoliul de produse, pentru a satisface cererea în creştere de soluții complete în domeniul hidro- şi termo izolaţiilor. Este, de asemenea, un nou pas în expansiunea Sika pe piaţa membranelor bituminoase, după mai multe achiziții în ultimii ani, cum ar fi Index în Italia, KVK în Cehia și Bitbau în Austria, a comunicat compania.

Tranzacția va fi supusă spre aprobare Consiliului Concurenţei din România.

„Poziția de lider de piață a companiei Arcon, portofoliul extins de produse și rețeaua de distribuție existentă vor susține strategia noastră de creștere, prin deschiderea de noi oportunități de cross-selling, precum și prin facilitarea accesului la pieţe şi proiecte cheie. Dorim să le urăm bun-venit angajaților Arcon în echipa Sika și așteptăm cu nerăbdare să ne dezvoltăm împreună afacerea”, a declarat, într-un comunicat, Ivo Schädler, Director Regional EMEA în cadrul Sika.

Arcon are sediul în Sfântu-Gheorghe, la 200 kilometri nord de București. Compania deţine două instalaţii complet automatizate, unde produce membrane bituminoase de înaltă tehnologie, având potențial de a deservi și alte piețe din Europa de Sud-Est. În plus, portofoliul de produse Arcon include și sisteme de termo – hidroizolare pentru fațade și acoperișuri, care combină plăcile de polistiren expandat (EPS) cu membranele bituminoase.

„În Europa de Est, Sika a înregistrat o creştere de 30% în 2018, din care jumătate a fost creştere organică şi jumătate rezultatul achiziției grupului ceh KVK. Prin tranzacția de acum, din România, confirmăm, încă o dată, strategia de creştere a Grupului Sika şi ne asigurăm intrarea pe o piață în care am fost mai puțin activi şi anume piața de membrane bituminoase. Prin reputația sa excelentă şi calitatea înaltă a produselor sale, Arcon se integrează foarte bine în politica şi cultura noastră. În plus, ne bazăm pe o capacitate de producție înalt tehnologizată care va asigura exportul din România către alte țări din regiune. Pot spune ca mă bucură nespus pasul pe care Sika şi Arcon doresc să-l facă împreună şi mă alătur conducerii grupului şi a regiunii EMEA,  în a le ura bun venit angajaților Arcon Membrane în marea echipă Sika”, a afirmat Ileana Nicolae, Director Zonal Europa de Est în cadrul grupului elvețian.

Sika este o companie producătoare de materiale chimice de specialitate, cu o poziție de lider în dezvoltarea și producția de sisteme și produse pentru lipirea, etanșarea, izolarea, repararea, consolidarea și protejarea structurilor în domeniul construcțiilor și al industriei auto. Sika are subsidiare în 101 țări din întreaga lume și peste 200 unităţi de producţie. În 2017, cei peste 18.000 de angajați Sika au realizat o cifră de afaceri de 6,25 miliarde franci elvețieni.

„Achiziția companiei Arcon Membrane încununează rezultatele excepționale obținute de Sika România pe parcursul celor 16 ani de prezență pe piața românescă, dovedind încrederea grupului acordată potențialului și mediului economic din România. Suntem încrezători în managementul actual al companiei, care va fi asigurat în continuare de domnul Ioan Țiteiu pe o perioadă de doi ani, precum și de produsele companiei Arcon Membrane, care împreună cu portofoliul de produse Sika vor satisfice cerințele tot mai exigente din partea clienților. Bun venit în echipa Sika!”, a spus Laurențiu Ștefănescu, Directorul General al Sika România.

Arcon a fost înființată în anul 1994, la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc. Compania este principalul furnizor din România de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolații, deținînd totodată și o facilitate de producție de tencuieli decorative și vopsele. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro, realizată cu un număr de circa de 100 de angajați.

„Faptul că o companie atât de exigentă în privința calității precum este Sika a ales Arcon este o recunoaștere a performanței și eficienței business-ului construit în acești ani. Am făcut această alegere încrezător că fabrica de membrane de la Sfântu Gheorghe va face încă un pas în consacrarea sa ca una dintre cele mai bune în domeniu și va avea șansa de a se dezvolta și mai mult în cadrul unui grup puternic și cu produse de excepție”, a declarat Ioan Țițeiu, Directorul General al Arcon.

German
Citește articolul precedent:
TeraPlast și E.ON Energie România semnează un acord de 1,9 mil. euro pentru soluţii de eficienţă energetică

E.ON Energie România şi TeraPlast au încheiat un parteneriat strategic, în valoare de 1,9 milioane de euro, în cadrul căruia...

Închide